Banneri

Banneri

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Koukussa

Minä, joka olen aina inhonnut käsitöitä, olen saanut aikaan virkaten muutaman pienen jutun (saavutus mulle). Koreja olen innoissani virkannut useamman, osan olen purkanut ja aloittanut alusta, kun kude on loppunut :D Siinä samalla on saanut hieman harjoitella. Korien alla näkyy pieni virkattu tilkkupeitto. Peitto on minikokoa ja on menossa tytön nuken sänkyyn. Tosin tytär ei vielä sitä niinkään leikeissä tarvi, mutta onpahan odottamassa, kun leikit aloittaa. ;) Innostus kimposi viime keväänä, kun halusin oppia virkkaamaan isoäidinneliön. Anoppi auttoi alkuun ja siitä se sitten lähti. Kesä oli taukoa ja nyt syksyllä, ihan muutama viikko sitten, innostuin kokeilemaan noiden korien tekoa. Haaveena olisi joskus saada tehtyä pari mattoa tulevaan kotiin. Siinäpä sitä haastetta olisikin. Suurin haaste taitaa kuitenkin olla se, etten ymmärrä noista virkkausohjeista mitään. Koritkin sain taiottua kokeilemalla ( ja sen ovat kyllä näköisiäkin) :D Noh, yrittänyttä ei laiteta vai miten se meni..?


Ps. Oikean puoleinen kori ei oikeasti ole vino :D Vinossa se on sen vuoksi, että tuo tilkkupeitto sen alla on rytyssä. ;)

8 kommenttia:

 1. Siittä se tie käsitöiden tekoon alkaa ;) Nimim.kokemusta on :D Ite kans aina inhosin yläasteellaki käsitöitä.. Tulipas niistä somat! Niin ja tosi hyvät värit tuossa tilkkupeitossa ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Mistä otit ohjeen?...olen itsekin yrittänyt opetella virkkaamaan (=keskeneräisinä, vähän vain, tuossa hyllyssä on pipo ja neliskanttinen sisustuskori ;)

  VastaaPoista
 3. Nonnukka, saas nähä kuinka nää vie mennessään tai sitten se loppuu heti alkuun :D

  Mia, http://meppu.vuodatus.net/blog/2729394/virkattu-kori/. Tuolta yritin, huom yritin, ohjeiden mukaan tehdä.. ei ihan onnistunut, joten sävelsin oman :D Tuon ohjeen mukaan kori on tehty kiinteillä silmukoilla?, mut ite tein pylväillä. Ja korin pohja on mun oma sävellys/räpellys.

  VastaaPoista
 4. Mä tykkään käsitöistä kausittain - nyt on menossa jonkinlainen buumi, kun sain virkattua kaveripariskunnalle synttärilahjaksi pienen pyöreän maton ja kokeilin korinkin tekoa. Syksy kai sen tekee :)

  Mia, kangasaitta.fi sivuilta löytyy ohje ontelokuteesta tehtyyn isoon ja pieneen koriin :) Mä tein kyllä ihan trikookuteesta mutta se ei oo niin tasapaksua kuin ontelokude.

  VastaaPoista
 5. Minä aloittelin matonvirkkauksen tekemällä pari vuotta sitten joulukuusenmaton. Nyt myös haaveissa isompi matto uuteen taloon, ei vaan ainakaan vielä aika riitä, ehkä sitten keväällä... Nuo korit näyttää kivoilta, voisin yrittää väsätä tuollaisen vaikka joulukukkien suojaruukuiksi.

  VastaaPoista
 6. Tuollainen kori olisi ihana. Hyvältä näyttää!
  Mullakin on ajoittain käsityökärpänen. Nyt tekisi mieli ommella, mutta siihen ei kyllä aika riitä millään.

  VastaaPoista
 7. Kiitti! Itse tein kiinteillä ja ohuella kaksinkertaisella langalla. Nuo pylvääthän ovat itse asiassa hienon näköisiä!!!.... minä en niitä tosin osaa tehdä... :D:D:D

  VastaaPoista
 8. Tulin käymään vastavierailulla ja täältä löytyykin ihana blogi :-) Korit on tosi somat ja rakenteilla oleva Kotinkin vaikuttaa tosi ihanalta ! Tsemppiä vaan projektiin :-)

  VastaaPoista