Banneri

Banneri

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ain laulain työtäs tee..

Niinkuin olen monesti sanonut, siivous ei ole milläänlailla mun lempipuuhia. Ikkunanpesu on saanut vilunväristyksiä aikaan ja monenlaisilla tekosyillä olen saanut sitä venytettyä tai jopa siirretty sitä syksyyn tai kevääseen. Nyt jouluna sainkin mun pikkuveljeltä joululahjaksi Kärcherin ikkunapesurin. Pitihän se heti ilmojen sallittua testata. Voin rehellisesti sanoa, että ikkunanpesusta tuli kertaheitolla paljon mielekkäämpää. Nyt ikkunaan ei jää niitä ikäviä rantuja ja homma on sata kertaa nopeampaa. Aluksi en oikein hoksannut oikeaa tyyliä, joten rantuja jäi, mutta muutaman ikkunanpesun jälkeen homma sujui kuin leikki. Ainut ja isoin miinus tulee akun tehosta. Akku ei kestä meidän ikkunamäärää mitenkään, joten homman joutuu tekemään useampaan kertaan, mutta toisaalta eipä tuokaan nyt niin haittaa. Ainut vain, että jos innostusta olisi, niinkuin nyt, niin homma on pakko lopettaa, jollei halua alkaa perinteiseen putsaukseen. Mulla jäi yläkerrasta kolme ikkunaa pesämättä, kun akku hyyty, mutta jatketaan sitä touhua sitten taas kun akku on lataantunut ja muilta hommilta keretään :)
Onko tämä kapistus sinulle tuttu? Mitä mieltä olet vai suositko mielummin perinteistä pesutapaa?

Ja tämä ei ollut mikään mainos/sponsorointi :D

34 kommenttia:

  1. Mulla on just tuo sama kapistus. :) En oo ehtiny korkata sitä vielä ku hommasin sen vasta tällä vkolla, mut oon lainalaitteella pessy kodin ja mökin ikkunat. Koukkuunhan tuohon laitteeseen jää! :D
    -Karo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sitäpä just! Tänään mietinkin, että paluuta vanhaan ei varmaan oo :D

      Poista
  2. Ei ole tuttu,mutta justiin jonkun tuollaisen apuvälineen ja innostajan kyllä tarvisin.Ja kipeästi :)
    Ikkunan pesu ei oo mitenkään mun lempparipuuhaani ....ja sen tällä hetkellä kyllä huomaa.
    Kunhan ilmat lämpiää niin pakko se on vain ryhdistäytyä.Ei siinä auta :D

    Mukavaa kesän odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli oiva innostaja pesu puuhiin, kannattaa kokeilla, jos mahdollisuus tulee :)

      Kiitos Kikke ja sitä samaa! :)

      Poista
  3. Ei oo mullekkaan tuttu, mutta ostoslistalla on! En tykkää yhtään ikkunoiden pesusta ja mielelläni ostan tollasen elämää helpottavan härvelin, jos se vaan hiukankaan pelittää! Toinen vaihtoehto on, et pyydän äidin kylään just ikkunanpesupäivänä;D
    Ihanaista päivää sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mulla oli aina sama kikka käytössä: äiti kylään, jos kaipas apuria! :D Nyt voin kyllä oikeasti suositella tätä vekotinta, helpottaa elämää kummasti ja takuulla toimii! :)

      Poista
  4. Tahtoo tuon!! Naapuri kehui kovasti, heilläkin paljon ikkunapintoja pestävänä.
    Pyysin äitienpäivälahjaksi tai synttärilahjaksi, mutta J sanoi, ettei uskalla ostaa, jos vaikka suutun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ei muutako toivelistalle vain! mutta voi olla, että mieheskin haluaa kokeilla eikä enää anna sun pestä ikkunoita ;) mun pikkuveli nimittäin ihastu ikkunan pesuun tän laitteen löydettyään :D

      Poista
    2. Meilläkin ikkunanpesu on siirtynyt pääasissa miehen vastuulle tämän vempaimen myötä, nytkin minä pesin yhden ikkunan ja mies loput! Eli ei voi kuin suositella ;)

      Poista
    3. Tämän täytyy siis ihan oikeesti olla hyvä, kun miehetkin hurahtavat niinkin tylsään hommaan, kuin ikkunanpesu :D

      Poista
  5. Tuttu kapistus, vuosi sitten hankittiin ja pois ei annettaisi :) En tiedä oliko syy pesijässä vai välineissä/aineissa, mutta nyt ikkunoista tulee paljon kirkkaammat kuin perinteisellä menetelmällä. Ja ulkona voi pestä kylmemmälläkin säällä kun ei tarvi veden kanssa läträtä niin ei tule niin kylmä käsille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Tässä ei sormet palellu, kun ei tarvi niin veden kanssa lontrata! :)

      Poista
  6. Minä kävin ostamassa kyseisen vempaimen viime viikolla. Vielä en ole ennättänyt testata sitä, mutta ensi viikonloppuna olisi tarkoitus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrohan mitä tykkäsit vempeleestä, kun oot sen testannu! :)

      Poista
  7. Hei tuttu on!:) Mieheni osti sen minulle pari viikkoa sitten ja pois ei anneta!;) Tulee helposti hyvää jälkeä ja mikä parasta mieskin innostui asiasta...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä sama, en taida tästä luopua sen verta helpottava väline on! Työkaveri myös tuumas, että hänen miehensä innostu ikkunan pesusta tämän vermeen myötä :)

      Poista
  8. Kaikki ovat yhtä mieltä kanssasi, johon minä myös yhdyn. Olenkin kuullut siitä pelkkää hyvää ja vielä sitä ei itselläni ole, koska mies pesee yleensä innokkaasti ikkunat, sillai perinteiseen tapaan:)) mutta voisin pikku kasvihuoneessani sen kanssa laulaen hurrutella useinkin, siitepölyn kun laskeutuu heti pesun jälkeen lasipinnoille.
    Hieno ja hyvä lahja pikkuveljeltäsi ja kiitos Sinulle hyvästä sponsoroinnistasi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! :) kerrankin osas veli yllättää :D Sulla on käynyt hyvä tuuri, jos miehesi tykkää ikkunanpesusta! :)

      Poista
  9. Katselin tuota Prismassa kantispäivien aikaan mutta sinne se vielä jäi.. Puheissa ja harkinnassa ollut jo monesti! Kiva kuulla sun ja kommentoijien käyttökokemuksia - kukaan ei ainakaan moittinut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen kuullut pelkkää hyvää tästä ja itse yhdyn myös siihen joukkoon! :) jos joskus tarkous tulee vastaan, silloin ei ainakaan kannata kävellä onnen ohi ;D

      Poista
  10. Tuollaisesta ikkunapesurista olen pitkään haaveillut, vielä en sellaista omista.. Jospa sitä joskus raskisi sijoittaa, paljon olen siitä hyvää kuullut :)

    VastaaPoista
  11. Kannattaa vinkata jollekin hyvissä ajoin ennen synttäriä tai joulua, nii josko sun toive toteutuisi :)

    VastaaPoista
  12. Vaikuttaa kätevältä! Meilläkin kun noita ikkunoita piisaa.... Isosti harkintaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa harkita, vaikka akku ei koko tuvan ikkunoita jaksakaan kerralla pestä! :)

      Poista
  13. Hyvä tietää, että toimii! Just ostettiin tuo viime viikolla! :) Vielä en oo kuitenkaan päässyt sitä kokeilemaan.

    VastaaPoista
  14. Tästä vehkeestä en enää luovu! kone tekee maailman ällöttävimmästä hommasta hieman inhimillisempää:) kun joku vielä keksisi vehkeen, millä sälekaihtimet ja ikkunankarmit saa puhtaaksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säähän sen sanoit! Sälekaihtimien pesu se vasta onkin ällöä hommaa :/ Jospa joku vielä ihme laitteen keksis siihenkin puuhaan.

      Poista
  15. Minä itseasiassa olen niitä outoja, jotka tykkäävät ikkunoiden pesusta perinteiseen malliin ja pesinkin niitä noin kerran kuukaudessa ympäri vuoden (meillä täällä Espanjassa tosin on yksinkertaiset ikkunat, että se helpottaa hommaa kovasti), mutta kun me panostettiin ja laitatettiin parvekelasitus, mieheni oli epäileväinen jahka se mun tyyli jotenkin kuluttaisi tätä uutta kallista lasipintaa (?), joten kun vielä sattumalta saatiin lasituksen mukana tuo samainen vekotin lahjaksi lasitusfirmalta, mies halusi kokeilla vaikka minä olin suurinpiirtein nakkaamassa varastoon. Nyt se käy siihen ihan kuumana ja miettii viikottain tarviisko joku kohta putsausta.. ;) luin sun postauksen ja mies on samaa mieltä kanssasi akun kestosta, surkea on. Muuten, kun kommenteista päätellen kuulostaa kun olisi valtavan kallis aparaatti kyseessä, niin paljonko teillä Suomessa maksaa nuo laitteet? Meillä se näytti olevan noin 49,90€..

    VastaaPoista
  16. Hih, nää tälläset vempaimet vie kyllä mennessään ;) Nyt en osaa sanoa, kun en ole hintoja seurannut, mutta ei varmaan kauaksi 70 € heitä? Eli kohtuu arvokas laite on.

    VastaaPoista
  17. Mulla on juuri tuo samainen laite käytössä. Mies osti sen jokin aika sitten. Tykkään kovasti, mutta mulla vielä toisinaan jää raitoja ikkunoihin. Osaatko antaa vinkkiä, miten työskentelyä kannattaa muuttaa, jotta niitä ei jäisi? :)

    VastaaPoista
  18. Aluks mullakin niitä jäi ja meinasin vallan hermostua, mutta sitten huomasin, että jos akku on vähissä niin se vaikutti? Jokaisen imuroinnin jälkeen pyyhkäsin sitä lastaosaa kädellä, että se ei jäis märäks ja sen takia tekis niitä rantuja. Saikko selkoa? :)

    VastaaPoista