Banneri

Banneri

lauantai 7. helmikuuta 2015

Miten saada tulppaanit kestämään?

Voi että on ihanaa, kun päivä on jo huomattavasti pidempi ja aamuisin tulee aikaisemmin valoisaa. Eilen täällä paistoi aurinko niin ihanasti, mutta harmiksemme sitä saatiin ihailla vain ikkunan läpi, sillä meidän nuorimmainen sairastui tähän flunssan mitä jokapaikassa on. Pikkuista kuumepotilasta ollaan sitten täällä eilen ja tänään hoivailtu.
Valoisan määrän lisäännyttyä kauniit leikkokukat (mulla yleensä tulppaanit) näyttävät vieläkin ihanemmilta. Ja nyt on sellainen fiilis, että kukissa on oltava jotain väriä, pelkkä valkoinen ei sytytä. Monesti olenkin pohtinut, että miten nuo kukkaset saisi elämään mahdollisimman pitkään? Itse leikkaan ostovaiheessa varresta palat pois, laitan kukille hyvin kylmää vettä ja parin päivän välein leikkaan niihin uuden imupinnan sekä vaihdan veden. Sillä tyylillä mulla tulppaanit kestävät 5-7päivää. Onko teillä jotain kikkakolmosta mitä yleensä käytätte, jotta saatte kukat näyttämään mahdollisimman pitkään hyviltä?
Viherpihalehdessä oli pikku juttu juurikin tästä aiheesta. Ennen kääreistä pois ottoa kukkien varret pitäisi leikata ja laittaa kääreineen maljakkoon noin tunniksi, jotta kukkien varret jämäköityisivät. Siinä myös kehoitettiin vaihtamaan vettä (kylmää) ja leikkaamaan uutta imupintaa tarpeeksi usein. Tulppaanit pitäisi ilmeisesti nostaa yöksi johonkin viileään paikkaa, joka sekin edistäisi kukkien pysymistä hyvänä. Uutta minulle oli se, että veden määrä ei ratkaisevasti vaikuta tulppaanin varren kasvuun. Olen aina kuvitellut, että vettä pitäisi olla mahdollisimman vähän, jotta kukat eivät kasvaisi pituutta, mutta ilmeisesti tämä ei pidä paikkansa. On vain lajikkeita, jotka kasvattavat vartta kaikesta huolimatta. Ja mitä vähemmän sitä vettä on, sitä herkemmin kukat "juovat" veden loppuun ja vaarana on kukkien kuivahtaminen.
Lähden jatkamaan pikku potilaan hoivaamista. Toivotaan, ettei muut täällä sairastuta tähän kurjaan flunssaan. Mukavaa päivää teille! :)

22 kommenttia:

 1. Valtavan ihania tulppaani kuvia <3 näitä oli ilo katsella :)
  Itsellä ei ole uusia vinkkejä, tuossa ne hyvin tuli :) sen olen kuullut että lunta maljakkoon osto vaiheessa voisi laittaa :)

  Mukavaa viikonloppua ja parantumista toisesta sairastuvasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Stella! ♡ Toivottavasti tauti on pian taltutettu :)

   Poista
 2. Jostain luin, että maljakkoon laitetaan pohjalle lunta tai jääpaloja, mut en tiedä siitä sen tarkemmin.

  VastaaPoista
 3. Kauniita tulppaaneja♡ Olen itse myös pähkäillyt millä saisi lisää "elinaikaa" tulppaaneihin, mutta olen saanut vain 4-5 päivää pidettyä ne hengissä. Täällä ollaan vielä pysytty flunssasta erossa. Paranemisia sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti säästytte flunssalta kokonaan, kurjia nämä taudit.

   Poista
 4. Itse olen hoitanut samalla kaavalla omia tulppaaneitani, ja sen viikon ne kestävät näköjään teki mitä hyvänsä :-) Mutta varmaan jos saisi yöksi viileään niin voisi pidentää niiden ikää...

  Täälläkin kuumepotilasta hoivaillaan, paranemisia sinnekin <3 :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinnekinkö on tauti tullut :( Pikaista paranemista myös sinne! ♡

   Poista
 5. Kauniit kuvat!
  Paranemisia ja mukavaa iltaa Jenni<3

  VastaaPoista
 6. Itse saan tulppaanit pidettyä hengissä vaihtamalla kylmää vettä päivittäin mutta ei puolen maljakon verran vaan hieman pohjalle vain. Sekä ajoittain leikkaamalla varteen uuden imupinnan. Näillä keinoin olen saanut viikon kestämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis varmaan olla ahkerampi veden vaihtelija :)

   Poista
 7. Kauniita nuo tulppaanit :) Tuo flunssa on täällä ollut ainakin kovin pitkäveteinen, minulla kesti 2 viikkoa!Pikaista paranemista ja rentoa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♡ Apua, toivottavasti tämä tauti liukenee täältä nopeempaa eikä tartuta koko porukkaa.

   Poista
 8. Kauniita!
  Viherpihan neuvoa aion kyllä kokeilla seuraavaksi itsekin.
  Muuten en osaa antaa mitään vinkkiä, samoin olen toiminut kuin sinäkin. Tosin sitä vettä ei aina muista vaihtaa kovin usein!
  Pikaista paranemista !

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia!
  Samoilla ohjeilla täälläkin hoidetaan tulppaaneita. Mutta olen laiska vedenvaihtaja ;)
  Täälläkin tuo flunssa jyllää,tosin itse olen vielä säästynyt.
  Paranemista <3

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia! Tulppaanit on ihania, mutta välillä tulee ostettua ruusuja, kun kestävät paljon pidempään kauniina.

  VastaaPoista
 11. Ihania tulppaaneja, niin kauniin värisiä!
  Olen tehnyt juuri noin kuin Viherpiha on neuvonut; pitänyt paketissa tunnin ensin, laittanut vain vähän vettä (jääkylmää) ja leikannut uuden imupinnan ja vaihtanut veden joka toinen päivä. Ja pitänyt niitä viileässä yön. Kestävät juuri sen viikon...!
  Odotan niin jo neilikoita kauppaan, niistä kun on iloa monta viikkoa...
  Toivottavasti siellä teillä on jo tauti taltutettu, kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Mitään poppaskonsteja minulla ei ole, mutta n. viikon kestävät. Luulenpa, että joskus vaan saa hiukan laadukkaampia tulppaaneja.
  Toivon, että siellä on flunssat jo hellittäneet!!

  Iloisia kevättalven ensipäiviä sinne! On tää vain niiiiin ihanaa aikaa!!:))

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus! Mä olen aina luullut myös että veden määrä vaikuttaa kasvamiseen. Uutta oli myös tuo kukkien paketissa pitäminen tunnin ajan. Kiitis siis vinkeistä ja mukavaa viukonloppua ja parantumisia sinne! ♥

  VastaaPoista
 14. Veteen voi lisätä jäämurskaa tai jääpaloja,joka auttaa tulppaaneita kestämään pidempään ja tosiaankin jos mahdollista viedä kukat yöksi viileämpään tilaan.

  VastaaPoista
 15. hei! Ihana blogi sinulla :) Kokeilehan tulpaani veteen perunajauhoja :) Mummoni sen minulle opettanut ja se pidentää tulppaanien säilymistä kauniina, ilmeisesti hidastaa veden imeytymistä(?) Ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista