Banneri

Banneri

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

SiLLiSaLaaTTi

Meidän raksa on ihan hirveä sillisalaatti.. Meillä on jokainen huone/kohta ihan eri vaiheissa. Yhtä kohtaa on pohjamaalatti, yhtä kohtaa on pakkeloitu, yhestä pitää vielä hioa ja maalata, jostain uupuu cyprokkia, jossakin on valmista pintaa jne.. tuntuu, että mitään kohtaa ei kerkeä tehdä valmiiksi, kun jotain muuta paikkaa on kiire saada valmiimmaksi jostain toisesta syystä.. HUOH! Noh, sitähän tää on.. Liian toiveikkaana olin takan ja laatoitusten suhteen. Takan teko jatkuu ilmeisesti ensi viikolla, mutta lattioiden laatoitukset menevät vasta 3viikon päähän, kun Harjakaisella on silloin aikaa tehdä koko urakka alusta loppuun. Toisaalta, eipä tuolla ole niin kiire ja saadaanpa ainakin kaikki pohjamaalaukset ym. valmiiksi.

Ite olin tänään raksalla suhailemassa pensselin ja telan kanssa. Pohjamaalasin keittiön ja maalasin lopullisella värillä tytön ja yläkerran "ylimääräisen" huoneen. Maalisävyn otin tytön tapetin pohjasävystä. Tytön huoneessa tuo väri sävy näytti paljon paremmalta kuin "ylimääräisessä" huoneessa. Välillä tuli ihan sellainen fiilis, että taittaako tuo värisävy punertavaan. Hainkin naapurista yhden silmäparin lisää ihmettelemään värin sävyä (terkkuja vain Tingeling-Maija :) ) Ja kovasti tuo naapuri yritti vakuutulla värin olevan beige, joka ei taita punertavaan ;D Toisaalta, eipä sillä ole mitään väliä miltä tuo yksi huone näyttää, kun siellä ei asusta kukaan, joten ovikin on todennököisest koko ajan kiinni. Tytön huoneessa seinän väri muuttuu varmasti vielä, kunhan yksi seinä saa sen ruututapetin ylleen. Meillähän on siis ajatuksena tehdä yläkerta ensimmäisenä valmiiksi, ainakin pintojen suhteen. Siellä voidaan sitten säilöä listat ja kattopaneelit, jos alakerrassa ei ole tilaa.
Lopuksi vielä mun silmäterä, akvaario. Se on saanut komistukseksi ihka oikean oven. Nyt tuntuu, että akvaario ja koko meidän yläkerta oikein kylpee valossa :)

8 kommenttia:

 1. Ihana akvaario!!
  Beige värisävy ON hankala, koska jossain valossa se saattaa tosiaankin taittaa punaiseen, koska siinä on punaista väripastaa! Mutta jos siellä on ollut myös Tingeling tarkkoine silmineen tekemässä arviota, niin se väri on varmaan oikein hyvä! :D

  Tsemppiä maalailuun ja pohjatöihin, noinhan se juuri menee - sieltä täältä eri tahtiin. Mulla vaan meni ihan överiksi sen maalaamisen kanssa - paloi ne kuuluisat päreet ihan poroiksi;D

  Kyllä se siitä - eteen päin koko ajan!!

  VastaaPoista
 2. Täällä ihan samoissa ajatuksissa, kuten olet tainnut huomatakin: tuntuu että joka paikassa pyöritään ja tavaroita siirrellään, mutta kaippa joka askel on eteenpäin. Näin ollaan yritetty ajatella! :) Ihanaa kun olet saanut olla raksalla ahkeroimassa mukana... itse ainakin aivan liian harvoin pääsen sinne auttamaan, kun ei lastenvahteja juuri ole tyrkyllä. ;)

  Mutta mun silmään näyttää maalinsävyt oikein hyviltä. Olen huomannut saman kuin tekin että tietyssä valossa näyttää ihan erilaiselta ja kuvissa myös. Tsempit viikkoon!

  VastaaPoista
 3. Niin tuttuja ajatuksia täälläkin. Pyöritään siellä ja pyöritään täällä ja tuntuu, ettei mikään kohta tule valmiiksi. Mutta yritetty täälläkin ajatella niin, että kaikki mitä raksalla tehdään, on eteenpäin ja myöhemmin ei tarvii siihen tekemiseen enää (toivottavasti) palata.

  Meillä talo on yksikerroksinen ja ajatuksena oli laittaa ensin valmiiksi talon toinen pääty, olkkari-keittiö-kylppäri-vessa, jotta tarvittaessa päästäis sit muuttamaan vaikka keskeneräiseenkin taloon. Mutta jotenkin kummasti meillä on just se toinen pää talosta, makkaripääty paljon edellä muuta taloa...

  Näyttää tosi hienolta tuo akvaario! Ja värisävyt ja kaikki. Kiva käydä täälläkin katselemassa ja lukemassa, aikalailla samassa tahdissa tapahtuu asioita rakennuksilla.

  VastaaPoista
 4. Ja mikä ihana sillisalaatti se onkaan :) Tuo teiän akvaario on tosi upea - koko tila suorastaan kylpee valossa! Jaksuja sinne!

  VastaaPoista
 5. Ihana valoisa akvaario!
  Meiltä otettiin kanssa ikkunan suojamuovit pois ja mulle tuli meidän olohuoneesta sellanen akvaario-fiilis kanssa. Sitä pähkäiltiin monesti kun taloa suunniteltiin, että lattiasta kattoon ikkunat viistosti kadulle ja nyt se on sitten siinä :-) Kestää vähän totutella, mutta ketä kiinnostaa meidän akvaario-elämä, niin ei muuta kun kadulle katsomaan sanon minä :-)

  VastaaPoista
 6. Ja hyvältähän tuo näyttää näin tietokoneenki välityksellä =D
  Otat ehottomasti sen tapettirullan ja levität sen siihen kylkeen, niin väri on enemmän se todellinen väri =) Nyt kaikki vaikuttaa kaikkeen, cyprokit lattialla, katto, valo... Oon yhä edelleen sitä mieltä että ei tuo punertava ainakaan ole!
  Mäpäs katon siitä meijän eteisenmaalista mitä se siihen sekotti.. joku koodihan siinäki täytyy olla vaikka ihan sörsseliä onki =D Mutta se meijän eteisen maali taittaa kyllä varsinki iltaa kohen ehottomasti vaaleanpunaseen =) Mutta varmaan sisältää vähän enemmän harmaat ku tuo teijän..

  Kuule komia teijän tuvasta tulee! Ja ne laatat on ihan älyttömän herkullisen värisiä! Ja ne takan koristelistat, aaaaw <3

  Tsemiä taas naapuriin =)

  VastaaPoista
 7. Täällä ois sillisalaatille award:).

  VastaaPoista
 8. Sillisalaattia? Meillä on välillä oikein "rosollia" - onneksi pimeän putken päässä on valoa.
  Tänään aloitin uuden tilan viimeisen pinnan asennuksen, jonka päälle tulee se laminaatti.
  Levyn alle tulee vesiputket lattialämpöä varten, ja on sitten ihan oma ratkaisu mitä kukaan ei varmasti suosittele - ei ainakaan rautakauppa ja ammatti asentajat.

  VastaaPoista