Banneri

Banneri

perjantai 27. tammikuuta 2012

Suunnitelmat uusiksi?

Huoh ja blääh! Nyt tarvisinkin teidän apua ja mielipiteitä. Mullahan oli alakertaan jo melkein selvät sävelet, että mitä tulee mihinkin ja minkä väristä. Kurkkaa täältä *kLiK* Ajatuksena oli tapetoidan olkkari tällä:

Menin tässä eräänä päivänä katselemaan tapetteja ja metsästinkin juuri tätä tapettia, jotta löytäisin siihen sitten oikean maalisävyn. Löysin kuin löysinkin tapettikirjan mistä ylläoleva tapetti löytyi, mutta... Pettymys oli suuri, kun huomasin, että tapetti on värisävyltään täysin harmaa. Ja minä kun kuvittelin sen olevan tuon kuvan perusteella maitokahvi, jossa on seassa harmahtavaa sävyä, mutta ei. Tapetin pohja on täysin harmaa. Tapetti oli siis aivan ihana ja ei se harmaakaan sävy ollut huono, mutta kun mulla oli ajatuksena maalata meidän takkaseinä tikkurilan Mulperi sävyllä eli tällä:
Mutta eihän tuo nyt käy päinsä ollenkaan, tuo ei sovi mitenkään sen tapetin kanssa yhteen. Muutenkin koko alakerran värimaailma on beige sävytteinen, joten sehän näyttäisi ihan hullulta, jos kaikki muut pinnat on beigeä/vaalean ruskeaa ja yks iso tila on harmaa, vai? Noh, kysäsinpä sitten liikkeestä laitetta, jolla saa tapetista sävyn luettua, jotta sen avulla löydettäisiin sopiva harmaa maali takkaseinään. Löytyihän se harmaa maalikin, mutta jotenkin tuo harmaa takkaseinä alkoi tökkimään. Mulle tuli ajatus, että jääkö se jotenkin kylmä/kolkon väriseksi? Itsellä ajatus oli taas enemmänkin jostain lämpimästä sävystä, kuten tuosta Mulperista. Mitähän tässä nyt tekisi? Yritänkö etsiä uuden tapetin ja heitän haaveet tuosta tapetista vai mitä teen? Jos olkkari olisi tuollainen harmaa painotteinen, niin Tämä harmaa väri on kuitenkin kytköksissä ruokailuerkkerin ja alakerran aulaan eli voinko niitä maalata sitten esim. tuolla Mulperilla, todennäköisesti en.. Ja koko alakerran värimaailmaa en kuitenkaan haluaisi harmaaksi muuttaa.. Mitäs sitten, jos olkkari olisikin harmaa, niin pitäisikö ns. "kirjasto huoneenkin" (jossa on pariovet ja kulku olkkarista) olla harmaa? Äääh, ihan liikaa ajatuksia nyt.. Ei kai se auta kuin lompsia uudestaan tapettikaupoille ja yrittää etsiä muitakin vaihtoehtoja? Höh ja mää kun luulin olevani jo voiton puolella näissä päätöksissä... =/

Ps. Käsi pystyyn, jos joku tippu kärryiltä mun sekavia sepustuksia lukiessa ;)

10 kommenttia:

 1. No, olipas ikävä takaisku...juuri kun luulee olevansa voitonpuolella niin todellisuus iskee. :( höh...toisaalta hyvä kun tässä vaiheessa huomasit. Itse ajattelisin tuossa tilanteessa että vaihtaisin ennemmin sen tapetin kuin maalinsävyn, kun se kerran on löytynyt. Meillä tulossa samaa sävyä seinät enkä ainakaan itse haluaisi vaihtaa harmaaseen kun lattiatkin päätetty sitä mukaa. TOivottavasti löydät jonkun tosi kiva tapetin josta tulee JEES-tunne ja sopii kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 2. *Käsi pystyssä* =D
  No ei, kyllä mie siun hajatukset ymmärsin =) Minä en tosin ole paras mahollinen kommentoimaan tuohon "kuinka yhdistää mitäki", koska mää oon aika uhkarohkea kokeilemaan =D Mutta sen verran sanoisin, että jos sulla siellä pohjimmaisena on kuitenki haussa se lämmin sävy, ja tunnelma, niin pysy vaan siinä alkuperäsessä beigesävyssä =) Harmaa on mun mielestä puhtaampi ja ehkä täten vähän kylmempi vaihtoehto...
  Kyllä kuule täälläki on menny yhet jos toiset valinnat uusiks tuon tuosta sen 53 kertaa, mutta vieläki on pinnat tulossa joka paikkaan =D Että ei muutaku päätät vaikka sen värisävyn ja lähet sitte taas uuestaan laukkaamaan eri vaihtoehtoja läpi =) Siellä jossain se täydellinen teitä kuule vartoo ;)

  VastaaPoista
 3. Nää on aina ikäviä juttuja, kun ei mene niin kuin on suunnitellut...

  Meillä kuisti on harmaa, aula valkoinen (harmaan sävyinen valkoinen) ja olkkari /ruokailutila / keittiö ruskea (menee harmaaseen päin). Kun vertailin maalisävyjä vierekkäin, niin kaikki on samaa "lämpöarvoa" (tai mikä se sana nyt olis...). Kaikki ovat lämpimiä sävyjä.

  Ja työhuoneen pidin ihan omana tilanaan...

  Näin meillä. :)

  VastaaPoista
 4. Hmmm, tuoreessa muistissa nämä onkelmat! :D Meillä on alakerrassa todella paljon harmaata ja talvella on kieltämättä vähän kylmän olonen, mutta meillä ei oo valkosia huonekaluja niin se kompensoituu sillä, eli ei mene liian kylmäks. (Niin ja siis muistutuksena että määhän en todellakaan oo mikään asiantuntija, ihan omia mielipiteitä höpöttelen.:D) Noh, jatketaan.... meillä on yläkerran ja alakerran aula vaalean harmaata mutta meiän makkarin seinät maalasin vähän sellasella maitokahvin/mokan värisellä maalilla just sen takia ettei menis liian "kylmän" oloseks ja tottahan se on että se beige on paljon lämpimämmän olonen. Saisko sitä sun haluamaa tapettia tilattua eri taustavärillä? Ja jos yhtään lohduttaa niin nuo nyanssi-asiat unohtuu samantien ku ootte muuttanu. Mää oon ainaki saanu sadat naurut aikaseks ku oon alkanu miettimään mun "hirveitä" stressejä raksa-aikana. Ja vielä enemmän mua alko nyt naurattaan se että oothan sää meillä käyny, mitä mää näitä sävyjä sulle selitän! :) Hehe, perjantai! Lupasin itelleni etten vilkase mitään rakentamiseen liittyviä mainoksia/blogeja hetkeen raksaamisen ettei ala omat valinnat harmittaan, mutta kas vaan oon alkanu jo suunnitteleen että minkälainen se seuraava talo vois olla. Kauheeta... B)

  VastaaPoista
 5. Monesti se on niin, ettei mallikirjan tapettiväri ole myöskään sama mitä myytävissä rullissa on, vaan tapettierien mukana värisävy saattaa myös muuttua. Minullekin oli yksi Rakennusapteekin tapetti kovasti mieluinen (tapettikirjan mukaan), mutta rullassa näytti harmaalta (piti näyttää beigeltä). On aina vaikeampi löytää maaliin sopiva tapetti kuin toisinpäin. Ehdotankin, että löydät tapetin ensin ja sitten sävytät maalin sen mukaan.

  VastaaPoista
 6. Mitäs jos kokeilisit testata noita sävyjä seinään vierekkäin? Näkisit sitten, riiteleekö ne keskenään. Voivat vaikka sopia toisiinsa oikeinkin hyvin :) Mulla tahtoo mennä silmät ihan ristiin noiden mallinäytteiden kanssa - tarpeeks kauan kun kahtoo niin ei erota harmaata, beigeä ja harmaabeigeä ollenkaan :D
  Mies hakee meille tänään kasan tapettikirjoja Hartmanilta. Saan sitten viikonlopun miettiä ja mallata tapetteja :) Jos vielä huomenna ehtis hakemaan laattoja niin olis hyvä :)

  VastaaPoista
 7. Komppaan Janea! Eli pidät tapettivalinnasta kiinni ja katsot, että sopiiko Mulperi siihen. Mikäli ei sovi, niin etsit sopivan värisävyn :) Olen nähnyt tuon tapetin mallikirjassa enkä edes muista, että se taittaa harmaaseen (Se nyt ei ole mikään ihme, heh)Mulla on vaan olemassa se mielikuva, että se on ruskean sävyinen pohjaltaan,mutta ei mikään beige. Siihen kyllä varmaan löytyy maali, joka taittaa hieman enemmän harmaaseen kuin beigeen ja on silti ihan lämmin...ellei tuo Mulperi sitten käy...Kuten sanoin, se ON neutraali värisävy!!

  VastaaPoista
 8. Leena, tällä hetkellä näyttää siltä, että tapetti menisi vaihtoon, mut mitä jos ei parempaa löydy? =/ Tää valinnan vaikeus.. Ei oo mua varten..

  Tingeling, täytyy kuules uskoa, että ehkä se oikea odottaa jossain nurkan takana ;)

  Heidi, no meilläkin nykyisessä kodissa yksi huone poikkeaa täysin muun kodin värityksestä eikä se oo haitannu yhtään. jotenkin sitä vaan nyt päässä paisuttelee asiat ihan nurin kurin ;)

  Karo, no nyt kun sanoit, niin ei se teidän koti/alakerta kyllä yhtään kylmältä/kolkolta vaikuttanut. Oli oikein ihana ja kodikas. Mulla on nyt vaan omassa päässä, joku tosi harmaa seinä, josta en yhtään tykkää :D Teillähän oli kuitenkin aika vaalean harmaata? Siitä tapetista ei ilmeisesti löydy juuri pohjaväriä mitä haluaisin, joten tyydyn harmaaseen tai vaihdan tapetin :) Niin joo, ja ei se teidän makkarin eri sävyisyys haitannu ollenkaan, se oli muuten tosi ihana sävy!
  Määkin luulen, että nää ns. "turhanpäiväset" pähkäilyt naurattaa myöhemmin, mut nyt tän sisustamisen ottaa niin tosissaan xD
  oih, joko siellä on raksa-arki unohtunu ja uuden talon haaveilu alotettu? :D Tosin kyllä itekin oon sanonu jo pari kertaa, että jos nyt alottaisin rakentamisen uudestaan, niin tekisin jotain toisin ;)

  Lissu, No näinhän se menee, kaikki vaikuttaa tapetin sävyihin, valaistus, isot pinnat jne.. Ja totta, ehkä järkevintä on valita tapetti eka ja sitten vasta päättää maalisävy. :)

  Jane, Ihan hyvä idea vois tuo muuten olla. Meille kuitenkin tulee aulaan sitä Mulperia, joten ihan hyvin voisin maalata takkaseinän sillä ihan kokeilun vuoksi, hyvä ajatus siis :)) Jep tutulta kuulostaa, tarpeeks ku kaikkia sävyjä tuijottelee, niin sitä ihan sokaistuu ja kaikki näyttää samalta.

  Eeva, Täytyy jatkaa paremmalla ajalla sitä maalisävyn etsimistä, jos tuo mulperi ei sen kanssa sovi. Ehkäpä mää vain aloitan kokeilemaan ja maalaan tosiaan takkaseinän tuolla Mulperilla ;)

  VastaaPoista
 9. Samaa mietlä kuin osa eli kokeile. Joskus maali purkissa on aivan eri kuin seinällä kuivana. Näin kävi anakin meille.

  Kyllähän tietyt ruskean ja harmaan sävyt sopii toisiinsa (molemmat maanläheisiä) mutta tietysti riippuu vähän sävystä.

  Toivottavasti löydät kuitenkin mieluisen!

  VastaaPoista
 10. Hei, meidän talossa on lähes kaikki huoneet tuolla mulperilla, mutta poikien huoneet hamaalla ajopuulla. Siinä vinkki, ne passaavat hyvin yhteen. :) Jotain kuvia on blogissani, mutta juuri harmaasta ei kunnon valossa.

  VastaaPoista