Banneri

Banneri

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Yläkerran sisustussuunnitelmia

Yläkerta on vielä totaalisen tietämätön mm. väliseinistä, mutta silti jo kovasti yläkerran sisustus ja värimaailma mietityttää. Yläkerran pienen pieni aula maalataan samalla sävyllä kuin alakerran aula eli värisävyt on joku näistä kolmesta (ellei mieli yks kaks muutu paremman edessä).
Toinen yläkerran pienestä makkareista jätetään näillä näkymin pohjamaalille eli valkoiselle. Huone laitetaan ja sisustetaan mikäli jos/kun sinne uusi asukas joskus saadaan ;) Tytön huoneeseen olen löytänyt jo varmaan kolme kuukautta sitten tapetin K-raudan alelaarista. Tapetti on Estan ja se näyttää tältä:
Ajatuksena on siis laittaa vain yksi seinä tällä ja loput seinistä maalata tapetin pohjasävyllä eli beigellä (toivon mukaan löydetään lähes samanvärinen maali jostakin).

Meidän tv-huone (l. akvaario), johon siis tulee pariovet ja pariovien kummallekin puolelle ikkunat, tapetoidaan. Tapetista en ole päässyt vielä kunnolla selvyyteen, mutta se tulee olemaan jotain aika vaaleaa, ilmeisestikin beigen sävyä ;) Meillä on tällä hetkellä olkkarissa beige raitainen tapetti, jota voisin aivan hyvin käyttää tähän pieneen huoneeseen. Tapetti on suurinpiirtein tämän näköinen: (kuva hieman vääristää värejä). Alla onkin sitten Sandbergin yksi jos toinenkin ihanuus, jotka passaisivat myös hyvin tähän pieneen tilaan.

Sandberg,Wilma

Sandberg, Josephin
Meidän vanhempien makkarin tapettityyli on täysin avoin. Muutamia vaihtoehtoja on löytynyt, mutta mitään "pakko saada"- tapettia ei oo tullut vielä vastaan, tosin kauheesti on oo kerenny kaupan valikoimia selailla. Tässä "muutama" mukava vaihtoehto:


Sandberg, Gaston

Esta?
Sandberg, Åsa
Mm. Värisilmän valikoimasta löytyy


Yläkerran wc/suihku on myös aivan auki. Suihkukaappi tulee tilaan, joten sen puolen seinät voivat olla mitä vain. Yhtään en tiedä laatoitetaanko, tapetoidaanko vai maalataanko seinät. Tuo seinien kauttaaltaan laatoitus ei kauheasti houkuttelu, joten se taitaa jäädä vaihtoehdoista kokonaan pois. Seinän laatoittaminen alle puoleen väliin, panelityyliin, taas houkuttelee.. Noh katsellaan.

Ps. Ja täältä voi taas käydä verestämässä muistia yläkerran pohjapiirrustuksesta *kLiK*
Pps. Kiva jos joku jakso lukea näin pitkän ja sekavan sepustuksen ;D

15 kommenttia:

 1. Ihania suunnitelmia ja hyvältä näyttää! Teille tulee niiiiin kaunista! Meijänki pitäs jo ruveta laattoja osteleen, huisiiiii =D

  VastaaPoista
 2. Useissa rautakaupoissa on laite millä pystyvät katsomaan näytteestä (esim. tapetti) mikä värisävy on kyseessä. Kannattaa kysästä.
  Meillä on nykyisessä vuokra-asunnon seinässä wilma tapettia ja se on tosi kaunis! Kauniilta näyttää muutkin tapetit.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo Wilma!!!!!!!!!!!!!!!! ...melkein voisin vaihtaa siihen, mutta kun tapetit odottelee raksalla jo seinille pääsyä... :D:D:D

  VastaaPoista
 4. Voi kyllä onkin valinnan vaikeus noisas tapeteissa..kaikki ihania! Tuo Wilma on tosi kiva ja tuo Åsa myös :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat värisävyt; kaikki natsaa yhteen! Ja noi tapetit.... en ihmettele, jos on valinnanvaikeutta!!! voisin omalle seinälle laittaa noista jokaista. Omaa silmää ehkä silti kaikkein eniten miellytti tuo tytön huoneen Esta ja sit toi Wilma. Kyllä se Hippunen tästä!- kohta meille jo kevätaurinko paistelee! ;)

  VastaaPoista
 6. Onpas hienoja suunnitelmia! Tuo ruututapetti on aivan syötävän ihana!! Ja komppaan muutenkin noiden Sandbergin tapettien puolesta, niiden kuosit on tosi kivoja :))

  VastaaPoista
 7. Tuo Estan tapetti on ihana ja kestää aikaa! Hyvältä vaikuttaa sun suunnitelmat :)

  VastaaPoista
 8. Ihana se ruututapetti, ai että! Ja muutkin! Meillähän on osittain ihan samoja ja samanlaisia, joten tykkään ihan sairaasti tietty;D.

  Muuten, kun pohdit, että toivottavasti löytyy samansävyinen maali... K-Raudassa on sellainen laite (ainakin joissain), että kun vie sinne mallipalan, "mittaavat" siitä sen värin ja saat täsmälleen saman sävyistä maalia. Olen kokeillut ja toimii.

  VastaaPoista
 9. kivoja olet löytänyt. Tuo wilma on niin ihana.
  Kirsikka, myös RTV:ssä oli tommoinen laite ja meille otettiin kaakelista väri maaliin. Se ei kyllä ihan onnistnut. Mutta varmaan hankaloitti kiiltävä kaakelin pinta...ideana ihan loistava ja hyvä jos toimii tapettien kanssa :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos tytöt taas kerran hyvistä vinkeistä! Täytyypä kysästä K-raudasta tuota konetta, jotta maalin sais mahdollisimman lähelle oikeaa :) Tuosta en oo ennen kuullutkaan.

  VastaaPoista
 11. Meidän taloon tulee paljon Tikkurilan X486-maalia. On harmaa myös. En yhtäkkiä osaa sanoa, mihin ko. sävy asettuu noiden Sinun esittämiesi värimalien sekaan, mutta älä tee päätöstä ennen kuin olet katsastanut sen :)

  Sitä seinämaalia oli käytety mm. Rauhalan Rakentajat blogissa!

  VastaaPoista
 12. Ihania tapetteja,varsinkin Wilma, Åsa ja Esta. Meillä oli paljon vanhassa kodissa Sadolinin Monaco tumma hiekka- sävyistä maalia, harmaabeige-sävy, En tiedä millä "koodilla"se nykyään kulkee. Se on ihana sävy, ei ollenkaan liian beessinkellertävä,enemmänkin rusehtava. Ja sitä jos jotain laitetaan uuteen valkoisen rinnalle. Olipa sekava selostus. :)

  VastaaPoista
 13. Mansardikaton alla, meillä tosiaan kone osas mitata värin täsmälleen, mallina oli sohvatyyny. Kaakeli voi olla hankalampi just kiillon takia. No, toivottavasti onnaa tapetista:D.

  VastaaPoista
 14. Tuo ESTAn ruututapetti on just sellanen kun olen yrittänyt hakea. Mahtaako sen valmistus olla lopetettu, kun en löytänyt sitä netistä. Ja varmaan siksi oli alekorissakin.. :(
  Sanna

  VastaaPoista
 15. Löysin tapettitukku liikkeestä em. Estan tapetin. Myyjä sanoi että sen valmistus lopetetaan, mutta varastot myydän ensin tyhjiksi! Eli sitä olisi ollut varastossa vielä. Kuitenkaan en sitä valinnut, koska oli luonnossa liian vaalenpunainen minulle. Ei oikein keittiöön sopiva. Löysin ihanan beige/ruskea ruututapetin Boråsin valikoimasta. Käy kurkkaamassa rakennusblogiani: villaelsalla.blogaaja.fi

  Sanna

  VastaaPoista