Banneri

Banneri

torstai 16. elokuuta 2012

Vastatuulta n. 1000m/s

Jaahas, mistähän alottais. Maanantain oli ihan kauhea päivä raksan suhteen. Silloin koettiin kaikki mahdolliset vastatuulet mitä voidaan kokea. Eihän tässä vuoden aikana mitään "kunnollista" ole ollut, joten olihan se kait aikakin...

Maanantaina kun mies meni raksalla, niin hän huomasi, että kuistin katosta oli tullut vesi läpi, valuen pitkin kuistin seiniä (pilaten tietenkin tapetit). Kattolistat piti osittain irroittaa, samoin kattopaneelit. Pojat kävivät kurkkimassa mitä tuhoja vesi oli saanut aikaan ja niinhän se vain oli, että muutama villa siellä katolla oli märkänä. Villat pois, höyrynsulkumuovit auki ja osa tapeteista irti seinistä.. Tämän tuhon oli saanut aikaan vesisade, joka oli pyörittänyt veden sisälle vessan ikkunoitten kautta, kun siellä ei ole vielä ikkunapeltejä laitettu.. Voitte vain kuvitella vi*utuksen määrän.

Noh, ei siinä vielä kaikki. Harjakainen soitti, että kylppäri on suurimmaksi osaksi laatoitettu, mutta sileää laattaa puuttuu 2 laatikollista ja "listaboordia" puuttuu vaivaiset 2kpl:tta. Näitä listoja oli kuulemma mennyt rikki paketillinen ja mehän ei tietenkään oltu hoksattu tarkistaa niitä, kun laatat saapuivat. Alalaattaa oli taas jäänyt oli 5 laatikkoa, HUOH! Jännityksellä soittelin Hartmanille, että saadaanko me enää samaa polttoerää, mutta luoja kiitos saimme. Sileä laatta pitäisi olla huomenna liikkeessä, mutta listaboordit tulevat vasta 4vkon(siis VIIKON!!) päästä.. Noh, ei auta kuin odottaa. Mainitsin myös rikkoutuneista boordeista, mutta eihän meille niitä kukaan korvaa, koska emme olleet hoksanneet niitä heti tarkistaa. Myöhemmin tämän puhelun jälkeen aloin miettimään, että mikä laatta tilauksessa oli mennyt mönkään ja sitten yht'äkkiä välähti. Nyt on täytynyt jollain tullu fiba tilaukseen, menin sähköpostiin ja ensimmäinen posti minkä avasin, niin löysin, että itse olin tilannut kyllä laatat toisin päin, eli meille oli tilattu vääriä laattoja liikaa ja vääriä liian vähän. Tilaus oli mennyt näiden kahden laatan kohdalla ristiin. No, soittelin asiasta Hartmanille ja sieltä lupasivat asiaa selvittää, mutta mitään ei ole kuulunut sitten maanantain jälkeen...

Tämän soittelu episodin jälkeen lähdin juoksujalkaa K-Rautaan katsomaan, josko löytäisin kuistiin puuttuvat tapetit (eihän meillä ollut jäänyt yhtään rullaa yli). Fiksuimmait voi jo kuvitella miten kävi, kun pääsin K-Rautaan. Juoksin hyllylle missä tapetti oli ollut. Nyt siinä oli jotain aivan muuta. Kysyin myyjältä, että mistä ko. tapettia löytyy (mulla oli tapetin jämä mukana). Hän tuumasi, että "viime viikolla myytiin viimeiset ja tapetin valmistus on lopetettu". WHAAAATT?!?! Voiko tässä enää käydä näin? Voi, meille voi. Selitin tarinan ja mietittiin yhdessä mistä tapettia voisi mahdollisesti saada. Myyjä lupasi seuraavana päivänä selvittää asiaa suoraan Estan tehtaalta, mutta hän varoitteli, että samaa painosta ei tulla samaan. Seuraavana päivänä puhelin soi ja rulla tapettia löytyi tehtaalta. Pakkohan se oli ottaa, oli värisävy miten poikkeava tahansa. Nyt vain jännityksellä ootamme, että tapetti on seinässä ja katsotaan sitten kuinka suuri värisävy ero siinä on. Sen voin kuitenkin kertoa, että uusia tapetteja ei olla ihan heti vaihtamassa. Näillä siis mennään.

Sunnuntaina oli aloittanut talon maalausta ja silloin kun lähdin raksalta, niin maali ei ollut alkuunkaan kuivunut, joten talon väristä ei voinut vielä varmuutta sanoa, mutta itse en tykännyt sävystä ollenkaan.. Vaikka sävyn piti olla testattu, mutta isommassa purkissa sävy muuttui jonkin verran eikä mielestäni edukseen ollenkaan =/
 Voitteko kuvitella mikä päivä tuo maanantai siis oli... Ihan järkyttävä, suoraan jostain tuolta kaukaaa *piip piip piiip*. Talomaalin kuivuttua väri näyttää jo kohtuulliselta, joten sitä ei vaihdeta, kun maalitkin kerran on hommattu. Joo, että näillä mennään mitä on annettu.

Kylppäri
Khh, keittiö, ekat spotit katossa :)
Kuisti :(
Maalinsävy, joka ei oikeesti oo tuon värinen :O
No jos ei jotain hyvääkin.. Meillä on yläkerta valmis, väliovista puuttuu vain enää kahvat :)

8 kommenttia:

 1. Nyt varmasti v*tuttaa, mutta usko mua te nauratte kaikelle tuolle jälkeen päin. Määki väänsin itkua ku meillä oli käyny varkaita ja ovi karmeineen oli hajotettu, mutta kaikki käänty parhain päin ja totta tosiaan... jossain vaiheessa tulee niitä vastoinkäymisiä. Ja toisaalta hyvä että tuli tuossa vaiheessa ettei esim vedet valu sisälle ku ootte jo muuttanu ja saanu kalustettua jne jne. Nyt vaan raivolla eteenpäin ja hyvä tulee!! :)

  VastaaPoista
 2. Voi itku!!! Tuo vesivahinko on sieltä ikävimmästä päästä ja laattasähellys jotenkin tutun kuuloista...Eli rapatessa roiskuu, mutta kun kaikki sattuu samaan sumppuun ja vielä loppumetreille, jolloin oma jaksaminen ja stressinsietokyky alkaa olla jo pakkasen puolella, tuntuu että MAAILMA kaatuu niskaan. Usko pois, mun kuppi on mennyt nurin loppuvaiheessa paaaaaljon pienemmästäkin jutusta.

  Mutta kyllä te selviätte, jonkin verran ylimääräistä työtä tuo teettää, mutta onneksi ei mitään peruuttamatonta tapahtunut...paitsi se tapetti...Meilläpä on työhuoneessa kahta eri erää samaa tapettia...ja joo, hieman raidallinenhan se lopputulos sitten on, mutta kun joka toinen vuota on aavistuksen vaaleampi, saattaa joku luulla sen kuuluvan asiaan ;DD

  Täältä tulee voimarutistukset sinne, kyllä siitä vielä h-y-v-ä tulee!!!

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Tositosi harmi :( Jaksuja sinne ja hirmuisesti tsemppiä! Toivottavasti saisitte ihania ylläreitä: laatat tulis etuajassa ja tapetti passais just eikä melkein :)
  Hugs!

  VastaaPoista
 4. Sitten jos teille tulee valkoiset saumat, niin älkää antako tehdä muulla kuin Epoxilla! Ne ei normaalina saumanjauheena kestä valkoisena kuin tovin!

  VastaaPoista
 5. Voi ei!!! :((( Oli tuossa kyllä todellakin oikein katastrofien päivä ja jokainen niistä liikaa tuohon loppurykäisyyn. :( Voin vaan kuvitella, millainen olo oli silloin maanantaina, mutta siinä ei paljon auta kuin asia kerrallaan hoitaa pois niissä puitteissa kuin on mahdollista. Toisaalta tuo vedentulokin, onneksi tuli nyt ilmi, jos kerran oli tullakseen.. -vielä paljon kurjempaa olisi repiä kaikkia auki kun jo asutte siellä. Silloin niitä voimavaroja ei välttämättä olisi senkään vertaa. Ja luulen ettei niissä tapeteissa nyt kuitenkaan ihan mahdottoman suuria värieroja voi olla, kun kuitenkin samaa tapettia. Toivotaan ainakin niin. <3 Paljon voimia Hippunen ja täältä myötätuulta ainakin sen 1001m/s!!

  VastaaPoista
 6. Karo, joo, uskon kans, että tätä muistellaan vielä joskus hymyssä suin. Nyt vaan ei ois enää jaksanu tähän loppuun tätä, mut eipä auta.. eteenpäin mennään :)

  Eeva, kiitos, niitä voimia tarvitaan! :)

  Jane, sitä määkin toivon, mutta epäilen :D Kiitos tsempeistä!

  Anonyymi, kyllä ne saumat tulee valkoisella, mutta Mapein saumalaastilla. Vastaava ainakin kehui, että hänen työparinsa valkoiset saumat ovat kestäneet valkoisena, joten katsotaan kuinka käy.

  Leena, sanos muuta! Kiitän kovasti myötätuulesta, otetaan kaikki tsemppi vastaan ;)

  VastaaPoista
 7. Voi rähmä!!!!! Voin uskoa sen ketutuksen määrän! Mutta onneksi, kuten sanoit, että juuri muuta ei ole tapahtunut. Meillhän on ollut jo 3 vesivahinkoa, että kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että pian unohtuu:D:D:D. Tsemppiä loppurutistukseen, täällä eletään mukana! :D

  VastaaPoista
 8. Arvaan hyvin miltä tuntuu ja tiedän kokemuksesta mitä kova tuuli ja vesi voivat saada aikaan - ja sitten jurppii pahemman kerran!

  VastaaPoista