Banneri

Banneri

tiistai 16. elokuuta 2011

Keittiötoimittaja valittu ja vilautus keittiöstä

Nyt on vihdoin ja viimein keittiökaupat tehty tai pikemminkin kalustetoimittaja valittu ja kaupat on lyöty lukkoon. Eihän tässä jahkaillessa mennyt kuin reilu puoli vuotta =D No onneksi mikään kiire ei ole ollut. Kauppaan siis kuuluu keittiö, khh, 2x wc ja alakerran aulaan kaapistot. Kaksi viimeistä kilpailijaa olivat Huusholli keittiöt ja Topi keittiö. Huusholli vei voiton hintaerolla. Tosin palvelun suhteen olisi voitu kyllä kääntyä Topin suhteen. Nyt jo on tullut tunne, että Huusholli keittiön edustajalla on joko liian kiire tai kesäloma painaa päälle, sillä tarjouksessa oli muutama pieni juttu, jotka olivat erilailla kuin oli alunperin sovittu. Onneksi ne ovat pieniä juttuja ja eivät hintaan sen suuremmin vaikuta, mutta silti. Huushollin valintaan vaikutti hinnan lisäksi se, että siellä on tosi tosi laaja valikoima erilaisia vetimiä ja laminaattitasoista löytyi runsaasti "kuoseja" ja värejä, joista varmasti löydän haluamani. Toivottavasi keittiö on sen arvoinen kuin myyjä kehui.
Seuraavassa vilautan tulevaa keittiötä. Oikealle jää ruokailu erkkeri ja vasemmalle oviaukko aulaan missä ovat mm. portaat. Pieniä muutoksia ollaan keittiöön tuon kuvan jälkeen tehty, mutta tärkeimmät näkyvät tässä.


Keittiön tiskiallas on mietityttänyt jo pidempään. Mulla on kaksi vaihtoehtoa, joita olen mielessäni pyöritellyt. Jos teillä on kokemuksia jommasta kummasta, hyviä tai huonoja, kaikki otetaan ilomielin vastaan :) Eli tuleeko keittiöön puolitoista kertainen allas vai yksi iso? Nyt meillä on puolitoistanen, johon olen kyllä ollut tyytyväinen, mutta toisaalta, mitä sillä pienemmällä altaalla tekee? Meillä sillä ei ole juurikaan ollut käyttöä. Tuo isompi allas houkuttelisi sen vuoksi, kun kuvittelen siinä esim. uunipeltien ja paistinpannujen pesun olevan helpompaa? Samoin tuo "vihannesten virutus ritilä" (mikä ikinä onkaan sen virallinen nimi) ja leikkuulauta irrallisina houkuttelisi. Tuon ritilän päälle olisi mukava kuoria esim. perunat ja perunan kuoret olisi siitä helppo heittää roskiin, kun ritilän saa irroitettua. Miinuksena on ehkä se, että altaan ympärillä ei ole yhtään tuota rosterista tasoa vaan vesi menee aina suoraan laminaattitasolle, jos liian huolimattomasti esim. tiskaa.
Vaihtoehto 1
Vaihtoehto 2
Kuvat: www.stala.com

13 kommenttia:

 1. Aiai, hyvältä näyttää! Siitä tulee hieno =O*

  Meille tulee yks allas, siis yks iso =D Mä oon niin esteettisyyden kannattaja että unohan aina ottaa huomioon nuo käytännön asiat XD Joo no meillä oli alunperin kaksosanen allas, mutta nähtiin se "ei niin käytännöllisenä" ku tuo yks iso, joten semmonen tulee =) Mutta nuo ritiläjutut sun muut on varmasti käytännön kannalta ihan ehottomia =) Helpottavat kummasti niitä jokapäiväsiä arjen askareita =)

  VastaaPoista
 2. Miellä on tuo Stalan isompi (nro 2), mutta isona tiskipöytänä (roiskeet ei siis haittaa). On kyllä aivan ihana, enkä vaihtaisi. Uunipeltien ja muiden isompien juttujen pesu onnistuu hienosti ja jos valitsette vielä hanan, jossa on se sellainen suihkuletku-juttu (mikä lienee nimeltään), on mm. vihannesten huuhtelu ritilän päällä suoranaista herkkua! Vaikka valutusallas näyttää pieneltä, on se kätevä kun isossa altaassa on vettä tai sitä ei voi muuten käyttää valuttamiseen.

  VastaaPoista
 3. Saman pohdinnan kävin noin kuukausi sitten, kun teimme lopullisen keittiötilauksen. Meille altaaksi tulee Silgranit-allas, eli tuollaista kivipuristetta. Valitsimme yhden ison altaan. Silgranit-allas oli jo edellisessä keittiössä, mutta siellä meillä oli ns. puolitoista altainen malli. Minä käytin tuota pientä allasta lähinnä hedelmien/vihannesten pesuun ja ns. valutusaltaana esim. maitopurkeille, jotka juuri olin pessyt ja laitoin kierrätykseen. Nyt vähän mietityttää miten tuossa isossa altaassa nuo toiminnot saa sujumaan, mutta meillä tosin tulee saarekkeeseen vielä pikkuallas, jota voimme käyttää tarvittaessa huuhteluun. Varmaan kummankin mallin kanssa tulee toimeen, kun llöytää omat tavat toimia.

  VastaaPoista
 4. Samoilla linjoilla mennään edellisten kommentoijien kanssa. :) Iso allas on erittäin näppärä, varsinkin kun siihen yhdistää nuo lisätarvikkeet, jolloin saat ikään kuin sen puolikkaan altaan lisää.

  Itse en halunnut pelkkää allasta, vaan hieman tasoa ympärille, joten metsästin Franken varastosta jo myynnistä poistuneen mallin, jossa on iso allas, puolikas allas sekä valutustasoa. Iso allas on neliskanttinen, tarpeeksi syvä ja suuri, että siinä pesee myös juurikin uuninpellit ja muut isommat vempeleet. Testattu ei toki vielä ole, mutta siltä se ainakin näyttää ja tuntuu. :) Eli ison altaan kannattaja olen minä, vaikkakin miettisin vielä sitä tasoa siihen ympärille...

  Jos on laminaattia myös siinä altaan ympäristössä, niin sen pyyhkimisessä pitää olla aika aktiivinen. Ja pyöreäreunaisen tason kanssa roiskevedet tuppaavat aina valumaan suoraan varpaille. Isoaltaiset tasolla varustetut tiskipöydät/altaat vain ovat turkasen kalliitta pääsääntöisesti. :(

  Mutta kivalta näyttää suunnitelmat!

  VastaaPoista
 5. Meillä on ollut tuo iso allas käytössä 4,5 vuotta. Muuten olen tykännyt, mutta leikkuulautaa en ole käyttänyt varmaan kertaakaan. Meillä on myös tuo Kristiinan mainitsema "letku"hana. Se on ihan ehdoton!!! Sen avulla saa ne paljon puhutut pellit virutettua tosi hyvin. Ja kahvinkeittimeen saa suoraan hanasta veden, kun keitin on meillä altaan vieressä. =) Ei mene kahvirasvaa keittimeen, kun laskee veden suoraan vesisäiliöön. Ja hanan avulla on tuo suuri allas helppo huuhdella. Ja mitä siihen laminaattitasojen pyyhkimiseen tulee, niin en ole mikään siivousintoilija ja vettä unohtuu aina välistä tasoille ja altaan viereen, niin en ole vielä 4,5 vuoden aikana saanut tasoa pilattua! ;)

  -Tiina

  VastaaPoista
 6. Meille on tulossa Stalan iso allas leikkuulaudalla eikä yhtään valutustasoa. Mietin tässä, että miten siinä mahtaa käydä... mutta nytkin meillä on laminaattia tiskipöydän ympärillä ja joka kerta olen pyyhkinyt kuivaksi, kun enemmän menee vettä ja 8 vuotta on kestänyt korkkaamatta mistään kulmasta.

  VastaaPoista
 7. En oo lukenu muitten kommentteja ja makuasiahan tämä on. :) Mutta meillä oli sama ongelma ku teillä, eli siis yks iso allas tai sellanen missä iso ja pieni allas. Aateltiin kans että eihän sitä pientä allasta tertte mihinkään, mutta sit ku asiaan oikein paneuduttiin niin kyllä sitä pientä allasta tulee käyettyä jos esim on tiskivedet isossa altaassa (jos jostain syystä tiskaa jotain käsin) niin mm. teen/kahvin rippeet voi kaataa siihen pieneen altaaseen eikä tartte lähteä kiikuttaan esim vessaan. Ja sit jos jostain syystä on laiska tyhjentään tiskaria, niinku minä (!!) ja ku allas on täynnä tiskejä niin sillon pikkuallasta tarttee ihan sillonki ku laskee vaikka vaan vettä lasiin. :D Pienet oli meillä ongelmat, mutta ne ratkasi. :D Niin joo ja sit sitä laskutilaaki mikä on samaa materiaalia ku allas niin kyllä sillekin on käyttöä. Meillä ei tällä hetkellä sitä oo ja sitä on kaivattu, joten kamalan iso allas-laitos tulee siis meille. B)
  -Roliina

  VastaaPoista
 8. Mulla on tollanen iso allas, mutta kivimateriaalia. Hinnassa ei sillon ollu ku pari sataa euroa eroa, kun oli joku tarjous. oon ollu tyytyväinen isoon altaaseen. En ole kaivannut pientä allasta, enkä oikeestaan ole käsin pessyt kuin paistinpannut.. Ostin ikeasta sellasen "lävikön" tuohon reunalle, niin siinä saa helposti pestyä esim. viinirypäleet ja siihen tulee heitettyä likaset veitset, ennen ku ne viskaa pesukoneeseen..

  VastaaPoista
 9. Meillä on tulossa keittiöremontti tässä piakkoin...Pähkäilin allasvalintaa kauan.Keittiökalusteliikkeessä hintaa olisi ollut kyllä melkoisen huimasti:650 euroa! Kävin mutkan Ikeassa (joo saa nauraa) ja ostin sieltä altaan, joka on melkein kaksialtainen.Toinen allas on vain hieman pienempi mutta yhtä syvä kuin iso allas.En jotenkin kahden ison altaan jälkeen "uskalla" ottaa sitä puolitoista altaista :)Ostin myös lävikön ja leikkuulaudan altaan päälle.Innolla odotan,että pääsisin jotain siihen huuhtelemaan ;D Tsemppiä rakennusprjokektiin!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kommenteista ja mielipiteistä, asian harkinta jatkuu :D

  VastaaPoista
 11. Varmasti olet tyytyväinen kumpaankin valintaan. meillä on kiviallas, yksi iso ja se letkuhana, johon olen enemmän kuin tyytyväinen. Kivitasoa ei tarvi huolehtia, joten en tiedä olisinko pilannut laminaatin..mutta se lävikkö pitäisi hommata, vaikka onpahan ilmankin vuosi jo pärjätty ilman isompia ongelmia. YTsemppiä rakentamiseen ja päätösten tekoon!

  VastaaPoista
 12. Mä äänestän kanssa isoa, meillä on iso, on niin loistava. Ja onhan siinä päällä sellanen pieni lisäallas, eikä vaan? Kuvassa ainakin näytti siltä (meillä ainakin on sellanen). Se pienikin on kyllä tarpeen, kun pitää huuhdella tiskit tai kun iso allas on täynnä tiskiä... :) Siis mitä, että joskus on allas täynnä tiskiä?! Ei voi olla, kun kaikki on aina tiptop! As if...;D

  VastaaPoista
 13. Hei! Kiitos ihanasta blogista!! Löysin tämän sattumalta kun etsiskelin vinkkejä keittiön suunnittelemiseen. Meillä on omakotitalon rakennusprojekti käynnissä ja keittiön suunnitteleminen on hiukan haasteellista. Tulevan kotimme keittiö on suurin piirtein samanlaisella pohjalla kuin teillä, peilikuva tosin. Miten ratkaisitte keittiön suunnittelun? Tuleeko teille saareke?

  VastaaPoista