Banneri

Banneri

perjantai 3. toukokuuta 2013

Kylvöö puuhia

Meillä on ollu haaveissa saada pihalle pari istutuslaatikkoa. Sellaisia ns. "lattiamalleja", jotka tulevat maahan. Niihin sitten kylvettäisiin mm. salaattia, sipuleja, porkkanaa, herneitä jne. Mutta meillä kun tuo piha on vielä täysin vaiheessa niin nuo "lattiamallin" istutuslaatikot saa suosiolla unohtaa tänä kesänä. Bongasin sitten Kekkilän sivuilta sellaisen jalallisen istutuslaatikon, josta sitten idea lähti. Miehellä asiasta vinkkasin, että josko mulle laatikon värkkäisi ja ilman sen suurempaa lahjontaa, kiristystä ja uhkailua mies painui autotalliin laatikkoa toteuttamaan :D Bonuksena sain vielä pienet kyltit mihin saan raapustaa jokaisen kasviksen nimen, jotta tiedetään mitä missäkin kasvaa ;) Niinpä mulla on tuolla kuistilla nyt istutuslaatikko odottamassa siemeniä. Herneet mulla on vielä likoamassa, mutta nyt päivällä pystyn kaikki istuttamaan. Laatikko taitaa olla pari viikkoa kuistilla ja kun tuo ilma tuolla ulkona vakiintuu hieman lämpimämmäksi, niin laatikko kannetaan tuohon takaterassille. Jännityksellä jään satoa odottelemaan ;)


6 kommenttia:

 1. Ihana! Täällä on ihan samat suunnitelmat pihan suhteen :) Olispa ihana jo laittaa kasvimaata ja muuta mutta on vaan kovasti vielä tekemistä täällä sisällä ja ihan pihan täyttöjen sun muiden kaivurihommienkin kanssa.
  Mutta eiköhän me jakseta oottaa, vai mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä sama, kovasti oottelen, että saataisiin täyttömaat ym. että päästäisiin nurmikon kylvöö puuhiin :) Kyllä tässä jo jaksaa oottaa, vaikka välillä mieli onkin malttamaton ;)

   Poista
 2. No ny oon kyllä kateellinen!! Miun kurkut ne pian kasvaa jo kuistin ovesta ulos ku ei ole istutuslaatikoita näkyny, joten kaiten se on vaan itte otettava naulapyssy käteen ja panuttava autotalliin hommiin...
  Sillä ku on kumma vaikutus laittaa asioihin vauhtia ku minä tartun porakoneeseen, naulapyssyyn tai vaikka vaan vasaraan ;)

  Ja hienot on! Ei muutaku lykkyä pyttyyn kasvatuksiin ja ihanaa viikonloppua naapuriin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo vain, voi kato käydä, jos kurkut alkaa tulvia kuistista pihalle ;) Tuoreet, itse istutetut kurkut ois kyllä ihania <3

   Ei muutako tartut työkaluihin, niin eiköhän se isäntä ryntää sieltä hätiin ;)

   Poista
 3. Onpa nätti istutuslaatikko. Kyllä tuossa kelpaa istutella ja kasvattaa!

  Mekin haaveillaan kasvimaasta ja jopa kasvihuoneesta, vaan ei ole niihin vielä mahdollisuuksia. Mutta ehkä me saataisi sellaiset laatikot jo tänä kesänä. Olis se oma kasvattama salaatti vaan niin hyvää. Yrtit meillä kasvaa jo kukkapenkissä :)

  Mukavaa kevättä ja aurinkoisia päiviä & ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mies kyllä osaa, jos vain viittii ;)

   Sellanen kasvihuone olis niiin ihana ja kesäkeittiöstäkin haaveilen :D Ei vain kaikki taida pihalle mahtua. Haaveissa olis saada kurkut ja tomaatit + ihania yrttejä omasta tuotannosta, mutta ehkä mää alotan aluks näin varovaisesti ;)


   Ihanaa kevättä myös sinne <3

   Poista