Banneri

Banneri

lauantai 17. elokuuta 2013

Istutuspuuhia

Tässä jokunen aikaa sitten ostettiin ja istutettiin ensimmäiset puut ja pensaat tontille. Autotallin taakse pääsi kaksi vadelmapensasta ja yksi punaviinimarjapensas. Tontin taakse istuettiin iso vaahtera (mun lemppari) ja kirsikkapuu. Kovasti jo odottelen ensi kevättä, koska oon ihan varma, että kirsikkapuu kukkii mielettömän upeesti ;) Saas nähä selviääkö edes talvesta hengissä. Toivon todella, että kirsikkapuu kasvaa ja tuottaa meille satoa vielä monina vuosina :)

Torilta ei enää kirsikoita saanutkaan, joten oli pakko käydä mun tädin kirsikkapuulla varkaissa, sainpas vielä muutamia herkkuja napattua itelle ;)


Mulla olis kova hinku saada pihalle joku ihana pieni istutuspenkki mihin saisin istuttaa keväällä henkiin herääviä kukkasia, mutta oon ihan surkimus noiden pihajuttujen kanssa. Mun vihreä peukalo on niiiiin keskelä kämmentä kuin vain voi olla :/ No, jospa sitä oppis pikku hiljaa yrityksen ja erehdyksen kautta.

5 kommenttia:

 1. Katsastitko on uusien puiden alla vesisuoni? Ne heikentävät puiden kasvua :-(

  JA netti on täynnä juttuja sekä videoita joita katsoa miten pihan saa kukitetuksi :-)

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköisiä kirsikoita! Minkä lajikkeen istutitte omalle pihamaalle? Me laitetiin kans yksi kirsikkapuu, Sikkolan kuulasmarja. Katsotaan, saadaanko ens vuonna jo maistiaisia.

  Perennapenkki on tosi helppo perustaa. Vaatii n. 40-50cm syvän multapedin, mutta perennat on tosi helppoja ja kauniita. Itse tykkään, että penkit ovat joko talon sivustoilla tai tai sitten tontin reunoilla ja tarpeeksi reilunkokoisia. Perennojen sekaan voi sitten upottaa kukkasipuleita, jotka keväällä nousevat ensimmäisinä ja jäävät sinne perennojen alle "piiloon" kukinnan mentyä ohi.

  Ja perennojen taimia kannattaa kysellä sukulaisilta ja tuttavilta, sillä perennapenkit voi jakaa muutaman vuoden välein. Ja puutarhoilta löytyy paljon kaikkea ihanaa. Rohkeasti vaan suunnittelemaan ja kokeilemaan!

  VastaaPoista
 3. Nam, mitä ihania kuvia ja suunnitelmatkin kuulostaa ihanilta! <3 Tuo GG näyttää niin herkulta kirsikoineen. :)

  Mukavaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kirsikkapuu istutettiin meidänkin pihaan ensimmäisenä! Toivotaan hyvää satoa kummallekin :) Ei muuta kuin kokeilemaan sitä perennapenkin tekoa. Eiköhän se onnistu!

  VastaaPoista
 5. Herkullisia kirsikoita! Täällä toinen, jonka puutarhapeukalo on keskellä kämmentä. Kovasti olisi haluja laittaa kaikenlaista, mutta kun taitoa ei ole nimeksikään, kynnys aloittamiseen on korkealla. Jään lukijaksesi. Tervetuloa vierailulle myös meille :).

  VastaaPoista