Banneri

Banneri

torstai 24. huhtikuuta 2014

Kasvun ihmeitä

Hei!
Meillä on vihdoin ja viimein tauti selätetty! Miehellä tauti kesti neljä pitkää päivää. pääsiäinen meni meiltä oikeastaan sivusuun kaikkine oheistoimintoineen, mutta eipä tuo haitannut. Vanhin tyttö pääsi pienelle virpomiskierrokselle ja saatiinpa me nauttia sunnuntain ja maanantain auronkoisista ilmoista pihalla.

Kylvin pari viikkoa sitten kokeilumielessä meille avomaatomaattia, kirsikkatomaattia, pinaattia ja parsaa. Tarkoituksena on tehdä pihalle istutuslaatikot, joihin sitten tulee näiden lisäksi mm. salaattia, herneitä, basilikaa, sipulia, tilliä, porkkanaa ja perunaa. Ihan näin pienesti meinaan nämä kylvöö puuhat aloitella ;) Nyt kaipaisinkin muilta viherpeukaloilta hieman apua. Allaolevassa kuvassa näkyy parsat. Pitääkö nuo siirtää jo isompiin ruukkuihin vai uskallanko odotella siihen asti, että saan laittaa ne suoraan maahan?
Yläpuolella näkyy avomaatomaatin taimet. Mietin, että onko noissa liian ruipelo varsi? Tohtiiko noidenkin kasvua vain odotella ja myöhemmin sitten kylvää suoraan isompaan purkkiin pihalle?

Tässä yläpuolella näkyy kirsikkatomaatin taimet. Ne on vielä pienempiä kuin avomaatomaatin taimet, mutta ehkäpä nuokin vielä vahvistuu.
Ja tässä näkyy pinaatin taimet. Ne on tuollaisia ihmeen pitkiä ja honteloita. Niistä vain neljä on noussut ja muut ovat pysytelleet visusti piilossa. Onko kenelläkään kokemusta pinaatista? Miltä sen kuuluisi näyttää ja miten sitä pitäisi kasvattaa? :D

Joka päivä tulee seurattua näiden kasvua. Jännityksellä odotetaan saadaanko näistä ikinä mitään satoa :)

8 kommenttia:

 1. Kivoja viljelyshommia siellä, ja taimen alkuja :-) Itsellä ei ole noista kokemusta, joten jännitän mukana mitä niistä tulee! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva, että voidaan jännätä yhdessä ;) pidän teidät ajantasalla :D

   Poista
 2. Voi vitsit mitä kaikkea olet laittanut! Multa jää tänäkin vuonna varmaan taas salaatit pelkäksi haaveeksi, kun ei repee/saa aikaiseksi. Sen sijaan tuoksuhernettä on tulossa, sekä pitkää että pätkää. Ihastuin siihen viime kesänä ja nyt päätin säästää kukkaroani ja istutella muutamat kesäkukat kasvamaan ihan itse.
  Valitettavasti täältä ei heru neuvoja, kun olen ihan toope näissä kasvatusasioissa, mutta HYVÄLTÄ NÄYTTÄÄ JA ONNISTUU VARMASTI! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli pakko kokeilla, kun kerrankin kesän saan olla kotosalla :) Jospa tästä se kipinä alkais oikein kunnolla :) täytyy toivoo runsasta satoa ;)

   Poista
 3. Hienolla tolalla siellä viljelykset. Kyllä on ihana sitten omaa satoa maistella ja ihastella kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että näistä jotakin saadaan ruokapöytään asti :D

   Poista
 4. Pinaatista sen verran, että kannatan suoraan ulos kylvämistä, kun maa on vaan tarpeeksi lämmennyt. Näin olen itse joka vuosi toiminut. ;-) Tomaatin taimet kannattaa istuttaa isompaan ruukkuun ja kunnolliseen puutarhamultaan. Ne voi istuttaa myös nykyistä paljon syvempään, jolloin osa varresta jää mullan sisään ja taimesta tulee tukevampi. Parsakaalin taimet kannattaa ehdottomasti jakaa omiin ruukkuihinsa, niin pääsevät kunnolla tukevoitumaan. Onnea kylvökokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Täytyypä laittaa suoraan maahan noita pinaatin siemeniä ja kattoa kesällä mitä niistä tulee :) meinasitko, että tomaatit vois jo nyt vaihtaa isompaan? Kannattaako ne suoraan laittaa siihen lopulliseen ruukkuun vai nyt vähän isompaan ja sitte vasta siihen lopulliseen? :)

   Jännää, jospa sitä pikkuhiljaa oppis viherpeukaloks ;)

   Poista