Banneri

Banneri

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Odottelua odottelun perään

Niinhän tässä kävi, että ei saada rakennuslupapapereita eteenpäin hyvissä ajoin, vaikka niin oli tarkoitus. Kaikki on muuten valmiina, mutta kauppakirjat tontista antaa odottaa itseään. Täällä meidän kaupungintalolla on niinkin ihana systeemi, että kauppakirjat tontista voidaan kirjoittaa ainoastaan joka viikon torstai eli siis tasan yhtenä päivänä viikossa, murr!! Meillä oli jo tälle viikolle varattu aika, mutta jouduin siirtämään sen ensi viikon torstaille. Nyt emme pääse silloinkaan sinne, vaan joudun siirtämään sen vielä kerran viikolla eteenpäin, huoh! Eli rakennuslupapaperit saadaan siis aikaisintaan eteenpäin maaliskuun lopussa. Toivon mukaan kaupunki käsittelee asian suht nopsaa ja luvat saadaa ennen huhtikuun loppua.

Tällä viikolla saatiin ensimmäiset luonnokset meidän keittiöstä, khh:sta, vessoista ja makkareiden + eteisen vaatekaapeista. Keittiöstä ja kodarista saatiin kaksi eri versiota. Keittiösuunnitelmat olivat meistä ihania ja nyt tuleekin valinnan vaikeus, että mihin halutaan liesi+uuni, ovatko ne saarekkeessa vai kulmassa. Asiahan olisi hyvä päätttää suht nopsaa, jotta lvi ja sähkösuunnitelmat saataisiin eteenpäin. Itseni tuntien, asiaan saattaa mennä hyvä tovi ennenkuin mieluinen malli on valittu. Asiaa on käännelty ja väännelty moneen suuntaan, ollaan yritetty pähkäillä ja pähkäillä, mutta molemmat ovat niin kivoja, että valinnan tekeminen tulee olemaan suuri haaste.

Kodarin kuvat eivät kummatkaan vmeitä miellyttäneet, joten niitä hiotaan vielä. Kurasyöpöstä kirjoittelinkin aiemmin täällä. Nyt kun piirrustukset tulivat, niin kurasyöppö on vain pakko sijoittaa kodarin oven eteen. Se oli aika hirvittävän näköinen siinä oven vieressä. Kodari saisi olla vähintään 5m2 isompi, jotta syöppö kannattaisi sijoittaa oven viereen omaksi nurkkaukseksi.

12 kommenttia:

 1. Loviisassa tonttikauppoja tehdään vain perjantaisin : ) Tiedä sitten noista kaupunkien / kuntien organisaatioiden tehokkuudesta... kun kävin tekemässä vesi&viemärisopparia, niin ensimmäinen asia mitä virkailija sanoi minulle, oli "mä oon kyllä just lähdössä lääkäriin". Asiakaspalvelu rules.

  Mulla ei ole muuten vielä rakennuslupaa ja aloitamme tontilla vajaan kahden viikon päästä. Kyllähän sitä kerkiää odotella : D

  VastaaPoista
 2. Voi valinnan vaikeutta *huoh*. Meillä täällä tehdään keittiön ja khh:n suunnitelmia. Kädessä on vasta yksi suunnitelma, mutta jo nyt mietityttää että miten sitä osaa sitten valita oikean- sen parhaiten toimivimman version....

  Hengessä siis mukana täällä :) <3

  VastaaPoista
 3. No jopas on byrokraattista kaupungilla! Huoh.

  En lähtisi neuvomaan päätöksissä, kun jokaisella on oma maku ja mieli ja teidän keittiöhän se on:). Mutta sen verran vaan heitän lusikkaa soppaan, että itse kyllästyin aiemmassa kodissamme saarekkeeseen. Eli jos siihen laittaa jotain tosi kiinteää (sähköt, lvi), niin sen muuttaminen myöhemmin on kalliimpaa. Mutta makuasioita! Kivan näköisiähän ne saarekkeet ovat, jossa on uuni/liesi tahi allas:). Millaiset ovet teille tulee?

  VastaaPoista
 4. Saarekkeessa olevasta liedestä leviää käryt ympäri taloa, jos liesituuletin on korkeammalla kuin 30 cm liedestä. Siis ei liettä saarekkeeseen!

  VastaaPoista
 5. Anne: No olipas siellä teilläpäin palveluhenkistä porukkaa :O Hehee, näköjään odotteluun saa varata oikein kunnolla aikaa ;)

  Mia: Kiitos! :) Tsemppiä myös sinne valintojen tekoon! :)

  Kirsikka: Sanos muuta, Pyh! Ilman muuta saa laittaa lusikan soppaan ja kaikki mielipiteet on tervetulleita. Nää asiat on sellasia, ettei niistä mitään tiedä, joten kaikki käytännön kokemukset on hyvä kuulla :) Ovista ei vielä mitää varmaa tietoa. Sen verran tiedetään, että väri on valkoinen matta (näillä näkymin) ja rungot myös valkoiset. Tuossa yksi hyvä vaihtoehto Topi-keittiön sivuilta napattu: http://www.topi-keittiot.fi/toivola-keittio-valkoinen/. Kahvoistakaan ei vielä mitään varmuutta.

  Paula: Kiitos tiedosta, tuota ei ole tullut ajatelleeksikaan. Pitääpä kysellä myös muiden kokemuksia.

  VastaaPoista
 6. Hmm, teille näyttäis tulevan aikalailla kopio meidän talosta. Kaapinovia myöten. ;)
  -Roliina

  VastaaPoista
 7. Roliina: Aijaa :D Tää talomalli on ollu jo meillä pitkään haaveena. Ja taitaapa tää olla aika suosittu, ku siinä teidänkin ringillä niitä taitaa olla jopa 3?, pienin muunnoksin toki :) Noista kaapinovista ei nyt tosiaan oo vielä mitään varmuutta.. Ekat mitkä Topi-keittiöllä otti silmään ;) Luulenpa, että mielikin muuttuu vielä matkan varrella, kunhan nähään kunnolla kaikki vaihtoehdot. :)

  VastaaPoista
 8. No sitä meki ollaan kateltu että nyt on tietty villitys menossa, kaikki talot samasta muotista niinku joskus 70-luvulla oli niitä tasakattoja. Naureskelin että mitenköhän parinkymmenen vuoden päästä ku pitäis talo myydä pois niin sen saa myytyä ku kaikki on sillon "yhtä rumia". :D
  Meillä muuten topi anto kaikista kalleimman tarjouksen, kantsii kilpailuttaa vaikka se onki työlästä. Siinä voi säästää tuhansia euroja.

  VastaaPoista
 9. Jep, tähän meidänkin viereen rakennetaan just tuo sama malli.. Näyttää olevan tosiaan joku "villitys" menossa :D Hahaa, voin vain kuvitella, ku 20-30 vuoden päästä nää on ihan yhtä hirveitä, ku ne tasakatot aikanaan :))

  Aluks meillä oli kyl haaveena mansardikatto, mut kaupungin jutut varmaan tiedät, niin sitä ei saa rakentaa, ku kulmatonteille, jos sinnekään.. Joten tää oli sit toinen vaihtoehto.

  Joo, oon muiltakin kuullu, että se on kallein, joten täytyy vain jaksaa kilpailuttaa. =/

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Meillä yksityiseltä ostettu tontti, mutta kaupungin tarkastaja tekee muuttotarkastuksia vain yhtenä päivänä viikossa :D

  VastaaPoista
 12. Kyllä tuo kaupungin touhu osaa välillä olla niin raivostuttaa ja pitkäveteistä! joskus tuntuu, että tekevät vain kaiken vaikeammaksi. Onneksi vain joskus...heh!

  Meilläkin on asia lähtenyt eteenpäin ja olemme saaneet varattua tontin. Se on hehtaarin kokoinen, joten ei ainakaan tilaa tule puuttumaan! :) täällä maalla se on niin paljon helpompaa saada kunnolla lääniä ympärilleen, vaikka sitten onkin kouluun esim.3,8km matka, mutta eiköhän me siitä selvitä!

  Olemme saaneet nyt Jukkatalolta ja (tänään!) Kannustalolta tarjoukset! Varmaan menee viikonloppu niitä syynätessä ja vertaillessa. Itseä miellyttää hiukkasen paljoooon enemmän Kannustalo, mutta toisaalta Jukkatalossa on enemmän toimitussisältöä hintaan nähden, joten katsotaan mihin päädytään.

  Keittiön saarekkeesta olen itse haaveillut myöskin, mutta vain pöytätaso-tyyppisesti ja mahdollisesti siirreltävänä. Näin se voisi olla kätevä kun näitä synttäreitä sun muita on todella monet vuoden aikana niin voisi toimia kätevästi lisäpöytänä tai tarjoilutilana. Saa nähdä nyt, riittääkö budjetti kaikkeen mun haaveilemaan! ;)

  Kannustalon piirrustuksissa (muokattiin pohjia) niin tuli 15m2 kodari! ajattele, mitä luksusta näin suurelle perheelle! :)

  Ok, mutta teille tsemiä autotallin lupiin ja odotteluun!

  ps: aivan IHANIA noi sun löytämät tapettivalikoimat!!!

  VastaaPoista