Banneri

Banneri

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Budjettia/laskelmia ja vähän seiniä

Oon pitänyt Excelillä kirjaa maksetuista laskuista. Mulla on kaksi eri taulukkoa, toinen kertoo mitä ollaan maksettu omista ja toinen mitä lainarahoista. Tällä hetkellä ollaan pysytty budjetissä ihan hyvin tai ainakin luulen niin :D Laskelmien mukaan saatetaan jopa alittaa se. Tosin tuohon en usko millään, mutta haaveissa on hyvä elää. Nyt vain aloin miettimään, että mitä maksuja ja minkä hintaisia laskuja on vielä tulossa. Onko kellään antaa mitään viitettä, että paljonko noin suurinpiirtein voisi mennä pintamateriaaleihin? Riittääkö 165m2 taloon 18 000€, jos siihen siis lasketaan laminaatit, kaakelit, maalit ja tapetit? Tokihan se riippuu kuinka kalliita/edullisia materiaaleja käyttää, mutta meillä on ajatuksena se kultainen keskitie (keski hintaista), jos ei vähän sen allekin. Kodinkoneisiin kuvittelen menevän n. 6000€ (sisältäen uuni, induktiotaso, liesituuletin, astianpesukone, side-by-side jääkaappi, kuivausrumpu ja pyykinpesukone). Jonkinmoista pakettitarjousta kyseltiinkin ja hinnaksi saatiin muistaakseni n. 5000€ ilman liesituuletinta, joten suht lähelle tuota summaa pitäisi päästä. Tosin ei tuohon hintaluokkaan ihan Mielen koneita saa, mutta varmasti ihan toimivat pelit. N. 5000€ on budjetoitu Harjakaisen töihin, siis laatoituksiin, takan muurauksiin jne. katsotaanko tarviiko tuota koko summaa edes käyttää vai meneekö se yli. Jos keittiö ym. kalusteet, sähkärin ja putkimiehen hommat pitävät kutinsa, niin tällä ajatuksella pitäisi siis budjetissa pysyä. Tulevaisuus näyttää mitä kaikke sitä on unohtanut tai mitä kaikkea ei edes ole osannut ottaa huomioon.

Lopuksi vielä muutama hassu kuva alakerrasta, jossa vallitsee totaalinen kaaos.

Tässä kuvassa näkyy oikealla vessan ovi. Suoraan edessä on oviaukko kuistille. Vasemmalle jää seinusta, josta lähtee rappuset yläkertaan.


Tässä näkyy oviaukko kodariin ja vasemmalla  näkyy wc:n ovi.

Tässä näkyy suoraan edessä pariovet olohuoneesta alakerran makkariin. Kuvaaja on ottanut kuvan jostain nurkan perukoilta, joten sen vuoksi oviaukko näyttää siltä kuin se ei olisi keskellä seinää. Pikku raksaaja vasemmalla ja isompi raksaaja työn touhussa ;)

Tässä näette keittiön kaaoksen. Keittiön oikean puoleisesta seinästä puuttuu vain yksi levy ja sitten keittiönkin hahmottaa kokonaisuudessaan. Ja jos ihmettelette, että miksi yksi levy on irroitettu seinästä, niin siitä yritetään saada keskuspölynimurin joku letku? tulemaan yläkerrasta alas.

Nämä kuvat on otettu iltapäivällä ja mies jäi raksalle vielä hommiin, joten varmasti hommat ovet edenneet jo tästäkin :) Valmiilta näyttää, mutta karu totuus kertoo, että seinät ovat vasta toiselta puolelta valmiita. Villat ym. härpäkkeet puuttuvat välistä ennenkuin seinän toinen puoli voidaan levyttää.. Noh, kaikki aikanaan.

14 kommenttia:

 1. Mutta hitsi vieköön, teillä näyttää ihan Kodilta kun teillä on seiniä!!! Sulle vois myös vinkata,että voit alkaa pikkuhiljaa pakkailemaan...

  Tuosta budjetista vielä....en oikein osaa sanoa,millaisia summia noihin pintoihin menee. Itsellä se on aikalailla ? toistaiseksi, vaikka osa matskuista on jo saapunut :D

  Kaikenkaikkiaan toi budjetissa pysyminen on jänskää puuhaa- en ole kuullut kenenkään rakentajan pysyneen siinä..... Meillä on käytössä rakentaja.fi-sivuston laskuri- onkohan kellään muulla kokemuksia siitä??

  VastaaPoista
 2. Tässä on hyvä siivellä hahmottaa omaakin tupaa teidän kauttanne, kun meillä ei vielä noin paljon seiniä pystyssä ole! :) Kätevää tämä bloggailu siinäkin suhteessa! Mutta ootte kyllä hyvässä vaiheessa niitten suhteen. Meillä miehellä ajatuksena tehdä yläkerta ensin mahdollisimman pitkälle ja sit vasta tuonne alakertaan vaikka oon yrittänyt vinkata että mä haluaisin jo seiniä sinne enemmän... :D Saisi hahmotettua paremmin suhteita.

  Meillä ei ole käytössä kumpikaan noista valmiista budjettilaskureista, meillä on vain paperilla kaikki. Luulisin että hyvä arvio ainakin noille kodinkoneille on tuo 6.000€. Ei kauas voi heittää. Me ollaan valittu myös kultaiselta keskitieltä kaikki tähän asti. Budjetti pysynyt toistaiseksi hyvin. Toki ylläreitä mäkin tässä kauhun sekaisin tuntein odottelen! Mutta toivotaan ettei kauheasti heittäisi ainakaan yläkanttiin. Tsempit viikkoon sinne ja jään seurailemaan saatko joltain toiselta viisaampia arvoita kokonaisuuksista.

  VastaaPoista
 3. Tähän aikaan kun kirjoittaa niin oma teksti näyttää aika sekavalta... luin että tuossa ekassa kappaleessa oon käyttänyt kolmesti sanaa "suhde"! :D kaikki on niiiiiin suhteellista!!! :DD

  VastaaPoista
 4. Oletpa ihailtavan tarkka tekemään laskelmia!! Tuo jos mikä tuottaa tulosta ja olisi hyvä meilläkin...Toistaiseksi mulla on vain isännän karkea-arvio paperille tehtynä siitä, kuinka paljon vielä tarvitaan euroja talon sekä autokatos/varaston valmistumiseen. Toisaalta hän on ammattilainen ja osaa arvioida rakennusmateriaalien menekin ja hinnan melko tarkkaan. Mutta ne viimeiset pinnat ja ne huonekalut!! Niihin saa uppoamaan kyllä ihan kiitettävästi euroja. Keskihinnoilla mennään täälläkin, joku on kalliimpaa, toinen taas edullisempaa.
  Tutun näköinen kaaos teillä menossa! Voitaisiin järjestää sellainen "Pahin kaaos" -kilpailu täällä, voittajaehdokkaista ei varmaan olisi pulaa!
  Hyvältä näyttää teillä ja mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Voi että näyttää hyvältä!! Pitää tulla kurkkimaan livenäkin pian :)

  VastaaPoista
 6. Mielestäni tuo summa riittää todella hyvin niihin pintoihin - etenkin jos kulkee keskitietä ja tekee itse suurimman osan työstä.
  Ei ne materiaalit vaan se työn maksu!

  Mitä töiden maksuun tulee kannatta miettiä laskuttaa / maksaa ne tämän vuoden puolella . Ensi vuonna tulee kovat pudotukset.

  Muuten näyttää oikein hyvältä - itselläni kyprokkien asennus on vielä edessä.

  PS. Lattialaminaatin kanssa kannattaa ottaa se 8 mm paksuudella oleva. Helpompi asentaa ja kestää paremmin.
  Kattoon tulevat ovat laadultaan heikenneet hurjasti - tiedän niitä asentaneena.

  VastaaPoista
 7. Mia, kyllä se tieten jo vähän siltä näyttää, mutta ku yläkertaan astuu, niin aika nopsaa tippuu maan pinnalle ;) Vähän kyllä jo tekis mieli pakkailla tavaroita kasaan :D Oon kuullu tuosta laskurista, että aika hyivn pitää kutinsa, ite tosin en oo kokeillu.

  Leena, joo, vielä vähän aikaa voit hahmottaa teidän kotia meidän kautta, mutta luulen, että homma kääntyy jossain vaiheessa toisin päin :D Meilläkin on ollu ajatuksena, että yläkerta pitäis saada siihen kuntoon, että lämmöt vois laittaa päälle. Ylä- ja alakertaa tehtäis sen jälkeen suhteellisen samaan tahtiin. Mies vaan oli kypsyny värkkäileen yläkerrassa, joten oli sitten innostunu alakerran seiniä levyttään ja sehän sopi mulle ;D

  eeva, sää voit varmasti hyvin luottaa ammattilaisen arvioon, kun sellanen kerta omasta takaa on :) Joo, mää vain haaveilen, että budjetista jäis huonekaluihin rahaa. Sormet niiin syyhyää päästä ikeaan ym shoppaileen :P

  Nonnukka, tuu ihmeessä. Siitä onkin tovi aikaa, ku viimeks oot käyny :)

  Ukko-tonttu, Toivottavasti budjetti pitää ja Kiitos vinkeistä! :) Tsemppiä myös urakointiin!

  VastaaPoista
 8. Kiitos, meillä "eläkeläisten" budjetti meni rikki ja pari viikkoa sitten - odotettu juttu?
  Nyt tehdään mitä on ostettu valmiiksi ja ostetaan mitä tarvitaan sillä mitä on - silloin kun on.

  Meille se mitä ollaan tehty ei olisi kuuna päivänä onnistunut ellen olisi tehnyt sitä yksin - ja se on ollut maan mahotoman kova homma / ja pitkä juttu - ja KELA mietti juuri työkyvyttömyys eläkettäni - eikä aihetta.

  VastaaPoista
 9. Meillä budjetti on paukkunut ja pahasti, tosin suurimmat ylitykset tuli maatöissä ja perustuksissa. Ylitykset oli sen verran pahoja, ettei niitä pysty muualla kirimään. Uskoisin, että pinta-materiaalit saa tuolla summalla, eikä tarvi edes pihistellä :)

  VastaaPoista
 10. Kaivoinpa oikein oman laskurin esiin ja katselin vähän mitä meillä on mihinkin mennyt. Ihan, jotta voisin vallan konkreettisilla luvuilla kommentoida. Meillähän siis on pykätty 156 pintamateriaaleilla päällystettävää neliötä.

  Laattoihin, laminaatteihin, tapetteihin ja listoihin meillä upposi noin 7500 euroa. Hieman vähemmän meni kodinkoneisiin. Tosin sitten pitää huomioida, että budjettiin pitää laskea myös esimerkiksi valaisimet, laastit, silikonit ym., jotka yhtäkkiä pukkaavat budjetin yli arvioidusta. Meillä meni lisäkuluineen omalta arvioltani noin 20000 kaikkiin pintoihin.

  Laatat olivat hintaluokkaa 9-20 euroa neliö, laminaatti 13 euroa neliö, halpaa perustapettia suurimmilta osin, mutta pieni erä erikoistapetteja. Maalit peruskamaa. Noiden itse materiaalien hinta on siis helppo laskea jos yhtään tietää mitä tahtoo. Mutta niistä "oheisjutuista" helposti tulee ylimääräistä.

  Meillä koko budjetti paukkui juuri niiden ylimääräisten takia. Ei sitä vain olisi ennen raksailuun ryhmistä uskonut, että perus rautakauppatavaraan (ruuvit, työkalut, teipit, muovit jne.) uppoaa reilu 20000. Ja näin on käynyt... Huh.

  VastaaPoista
 11. Rakentaminen on halpaa puuhaa! Itsekkin olen alkanut pitää excelissä laskulistaa, mutta saa nähdä kauan into kestää.

  Olisi kiva vertailla ihan konkreettisesti muiden kustannusarvioita!

  -Juha

  VastaaPoista
 12. Olen tehnyt "simulaatio" ohjelman - ei ensimmäistä kertaa - ekan tein aikoinaan tietokoneiden alkuaikaan Lotus 1-2-3 versiollla rakennus kustannusten, palkkojen ym hallintaan reilut 20 vuotta sitten, ja lukuisia sen jälkeen.
  Nyt olevaan , tähän projektiini tein vielä "arkitehti ohjelmalla" materiaali kulu määrän" ym. huomioiden.

  Ja uskokaa että sain ne suurimmat ja sitä pienimmät jutut kohdalleen - mutta!

  Kun tein "tarjouuskyselyn" eri tavaroiden toimittajille - jotka siten siirsin lasentaani niin toteutunut meni yli reippaasti - hintojen muutos vuodessa ja kahdessa oli aivan älyttömästi pieleen!
  Joissakin jutuissa vain 10% ja toisissa jopa 50%!
  Keskimäärin korotus oli noin 25%.

  Ja sitten tuli ne pienet nippelit ja nappelit - joita en en laskenut mukaan kuin omana ryhmänä oletetulla summalla, siis MUTU juttuna - ja viimeisen € 15,000 budjetista SE VEI 10%! En kuuna päivänä ole sellaista mokaa onnistunut tekemään!


  PS. Kun näitä juttuja lukee - monia joihin ei kaikkiin vastaa toivoisin yden asian - onko se kustannnus ilman työtä vai sen kanssa.

  Itse rakenan omaa laajennustani ( uutta tilalle jonka purin homeen takia pois) - joten en laske / huomioi tylee mitään arvoa tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 13. Pahus että taas mokasin - olisi pitänyt lukea mitä kirjoitin ennen julkaisua - eli mitä näppikseni tuottaa - se nimittäin tekee hirveitä virheitä! :-(

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille kommenteista!! :)
  Mannikko1214, No nuo ovat juuri niitä asioita mitä ei osaa ottaa huomioon =/ Meillä on osaksi noita ruuveja, työkaluja ym. ostettu sillä omalla rahalla.. Ilmankos sitä omaa rahaakin on mennyt jo 5500e.. Tosin tuohon summaan on mennyt kaikenmaailman liittymis/ennakkomaksuja.

  VastaaPoista