Banneri

Banneri

maanantai 6. joulukuuta 2010

Portaista..

Kovasti pähkäilemme, että otammeko portaat talopakettiin vai haemmeko tarjouksia jostain muualta. Kannattaako nähdä vaivaa ja pyytää tarjouksia muualta vai maksaakko suosiolla noin 4000e talotehtaalle? Toinen mitä ollaan mietitty on portaiden asennus. Asennetaanko itse ja säästetään 600-800e vai otetaanko asennus ja päästään helpommalla? Kolmas asia mikä pohdituttaa on portaiden väri. Meillehän tulee umpiportaat ja haluaisin ne ehdottomasti täysin valkoisena. Täällä hetkellä askelmien ja kaiteiden petsaus lattian kanssa saman väriseksi ei tunnu hyvältä. Toisaalta, valkoisille portaille ei tule takuuta ja paljon nopampaahan siinä näkyvät kulumisen jäljet. Meilläkin on koira, joten voin vain kuvitella, että portaat ovat aika nopeasti käytetyn näköiset. Toisaalta, haittaako tuo mitään, sillä ajanpatinahan vain monesti kaunistaa ;)
Tarkoituksena olisi myös tehdä portaiden alle ns. "romukaappi", siksi, että portaiden alla olevasta tilasta muuten tulee julkinen sellainen.

Tässä kuvaa porrashaaveista, Kannustalo News-lehdestä:

5 kommenttia:

 1. Kannattaa ainakin kysellä tarjouksia. Me saatiin tarjous portaista asennettuna edullisemmin kuin talotehtaan kautta olisi maksanut pelkät portaat ilman asennusta, joten ei tilattu talopaketin mukana.

  VastaaPoista
 2. Me otettiin portaat talopaketin mukana Kannustalolta, asennettiin itse. Meillä on täysin umpiportaat ja alla komero. Valkoiset portaat on kauniit, mutta niissä näkyy ihan jokainen irronnut hius jne. Meillä on perheessä kaikki tummatukkaisia ja osa pitkätukkaisiakin, ja mulla meinaa mennä hermo, kun imuroida pitäisi aamuin illoin... En ottais koiraperheeseen valkoisia, en millään kestäisi sitä näkyvää karvamäärää.

  VastaaPoista
 3. Raksa-akka: hyvä tietää, ehkä kannattaisi metsästää hyviä tarjouksia :)

  Nora: Oi, teidän portaat ovat varmasti kauniit :) Meillä on valkoinen koira, josta ei onneksi lähde karvaa kuin harjaamalla, joten sen karvat olis ainoita, jotka portaissa ei näkyis :) Pitää vielä kuitenkin punnita niitä tosissaan.

  VastaaPoista
 4. Hei, onnea projektiinne! Löysin tieni tänne, meille tulee Rauhala 5 päivän päästä tontille :) Meille on tulossa paketin mukana Westwoodin umpiportaat. Haluaisin niihin tuollaiset paneelivälit kuin noissa Vihervaaran portaissa, mutta ei varmaan onnistune sitä kautta (noi kuvan portaat on kuulemma teetetyt). Valkoinen väri on myös haaveissa. Kiitti Nora tiedosta, että siinä näkyvät kaikki karvat ja muut (tätä en oikeasti ollut tajunnut, ajattelin vain että likaantuvat / kuluvat helpommoin). Höh, pitääkö sitä sittenkin olla käytännöllinen ja ottaa valkoöljyttyyn tamiparkettiin sävytetyt askelmat..

  VastaaPoista
 5. meillä valkoiset mäntyportaat (puusepän tekemät). koira on vain alakerrassa, muuten olisi jo ihan naarmuilla. Ja kuten Nora sanoi jokainen likahiukka näkyy. Mutta meillä on rikkaimuri jolla vetäisen portaat joka kolmas päivä, se riittää, ja olen ihan hurjan tyytyväinen portaisiimme. ne on tosi nätit, sopivat lapsille (kaide on juuri oikeanlainen pienille kulkijalle) ja ne on juuri sellaiset kuin halusimme. Jos joskus kyllästyn rikkaimurin kanssa heilumaan maalataan askelmat tummiksi.

  VastaaPoista