Banneri

Banneri

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kalliolämpöä ja muuta

Perjantaina kaivuri sai mm. tasoitettua/levitettyä ison multakasan pihalta. Nyt tontin kokokin hahmottuu paremmin. Tontin takareunalla näkyykin muutama iso kivi, jotka jäävät pihallemme (nyt vasta itekkin huomasin, kun kuvaa tarkemmin katsoin). Uskon, että nuo eivät ole vielä kuitenkaan lopullisella paikalla.

Kuvan ottaja hieman vinossa ;)


Eilen meille porattiin kalliolämpö. Aamusta puoli 8 aikaan miehet aloittivat hommat ja joskus neljän jälkeen iltapäivällä olivat lopettaneet. Täytyykin maanantaina soitella ja kysellä miten homma oli mennyt ja kuinka syvälle olivat joutuneet poraamaan.

Tuollainen siihen sitten jäi :)

10 kommenttia:

 1. Oi oi, nyt on sitten lämpöä. Kun ois vielä talo, mitä lämmittää:). Mutta sehän tulee ihan pian! Varmaan jo jännittää:).

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Miltäs teillä nyt näyttää?? Olisi kiva kuulla tämän hetkisestä tilanteesta! :) koskas teidän elementit saapuukaan tontille? Miltä on vaikuttanut raksaelämä nyt, kun olette alkuun päässeet?? Kysymyksistä päätellen saatat huomata että täällä kaipaillaan! hih! mutta ymmärrän että varmaan pitää kiirettä...
  VOimia arkihulinoihin!

  VastaaPoista
 3. Kirsikka: Kyllä tässä alkaa jo pikku hiljaa odotukset ja jännitys kasvaa :D

  Leena: Ihana kuulla, että joku kaipaa ja on kiinnostunut :) Kysymyksiä saa laittaa, yritän vastailla parhaani mukaan ;) Ylempänä hieman kuvaa missä mennään. Talopaketti saapuu viikolla 30 eli heinäkuun viimeisellä viikolla. Tarkempaa päivää ei meillä vielä ole. Tuntuu, että tuonnehan on ikuisuus, mutta kyllähän näin kesällä hurahtaa aika niin vauhdilla, että kohta jo siellä ollaan :)
  Raksa-arki on vielä sujunut toistaiseksi hyvin. Miekkosta ei paljoa kotona näy, mutta annetaan tämä anteeksi ;) Onhan se tietenkin välillä raskasta, kun saan hoitaa kotityöt, 1-vuotiaan tytön ja 3-vuotiaan koiran. Koirassa ei sinäänsä oo niin hoidettavaa, mutta pitäähän tuokin ruokkia ja 3 kertaa päivässä lenkittää. Ehkä tämä kesäaika menee suht helposti, kun aurinko paistaa ja on lämmintä, mutta katsotaan sitten syksyllä, kun alkaa pimeys ja kamalat vesisateet =/ No, nautitaan nyt tästä hetkestä! :)

  VastaaPoista
 4. Nauttikaa silti, kun saatte joltain osin tehdä rauhallisemmalla tahdilla kuin monet muut, esim. me! ;) Nimittäin meidän talopaketti saapuu varmaan teidän jälkeen- nimittäin elokuun ekalla viikolla tulee! Ja vasta huomenna alkaa tontilla tapahtumaan, kun tietä ruvetaan tekemään ja kuorimaan metsänpohjaa paljaaksi. :) Meillä nyt vasta vetämässä rakennusluvat sun muut, mutta kaiken pitäisi olla valmiina sitten kun elementit saapuu... mutta se on totta, että kyllä voimia kysytään meiltä vaimoiltakin, kun ollaan "rakennusleskejä" ja vielä omasta tahdostamme! :D Ehkä se sit palkitaan sillä unelmien täyttymisellä, ihanalla talolla, ja kaikella mitä siihen liittyy. Kun vain jaksaa kaiken aikaa pitää sen päämäärän mielessä, niin voi hermotkin kestää paremmin! heh. ;) Toivotaan ihania ilmoja sinne ja tänne!

  Ja tosiaan, kovasti jo kaipailin sun päivityksiä. Nää on niin ihanat sivut, että täällä tulee käytyä harva se päivä, vaikka vain ihastelemassa tätä selkeyttä ja sitä kuinka kauniisti oot nää sivut tehnyt. Mutta kivaa on kun jaksat laittaa aina välillä näitä päivityksiä ja pitää meidät matkassa mukana! Ymmärrän että ei aina ole sellaista väliä että tänne ehtisi. Ja myöhemmin varmaan vielä vähemmän! Mutta sittenhän se tietää vaan sitä, että siellä tapahtuu niin paljon ja asiat menee eteenpäin. :)

  VastaaPoista
 5. Leena: No niin, sielläkin alkaa suuret pyörät pyörimään, mukavaa :) Millanen talopaketti teille nyt tulee? Paljonko neliöitä, kenen paketti jne. Et sää oo alkanu omaa blogia kirjotteleen? :)

  Joo, eiköhän sitä pidä heikkona hetkenä vaan miettiä tulevaa kotia, niin toivottavasti ei mee hermo lopullisesti poikki ;) Kiitos kovasti kehuista, lämmittä mieltä <3 Itellä on tavoitteena kerätä tänne muistiin mitä ja millonka on tapahtunu. Pysyis sitten joku muisto tästä rakennusajastakin, joten pyrin päivittelemään aina, kun jotain päivittelemisen arvoista tontilla tapahtuu :D

  Hyviä rakennushetkiä sinnekin! :)

  VastaaPoista
 6. Heissulivei!

  Meille tulee se Kannustalon Rauhala 151:stä muokattu versio Aurora-ulkokuorella joten lopuksi se muuttui siis Auroraksi. Neliöitä tulee 168. :) Aivan mahtavaa kun tänä viikonloppuna meidän metsätontille saatiin tie ja tasoitettua talonpaikka ja ympäristö sellaiseksi, jotta talopaketti siihen voi ilmestyä (kunhan ensin perustukset, viemäriputket, maalämpötouhut sun muut on saatu liitettyä.)Rakennuslupa on vasta vetämässä...

  Haluaisin toisaalta alkaa kans kirjottamaan blogia, mutta täytyy myöntää, etten ole jaksanut perehtyä tähän maailmaan tarpeeksi ja toiseksi, en kuitenkaan oppisi tekemään näin ihanaa kuin esim. sulla! :) ehkäpä tyydyn sit seuraamaan teidän muiden blogeja, vaikka tosiaan ihana muisto tästä ajasta jäisi.

  Jaksellaan kanssasiskoseni tätä rakennuslesken arkea! :))

  VastaaPoista
 7. Teille kävi samallalailla kuin meillekin, että Rauhala muuttui Auroraksi :D Minkälaisia muutoksia teitte? Toivottavasti saadaan kodeistamme sellaiset kuin kuvittelemme ;)

  Harmi, olisi ollut kiva seurata teidänkin taivalta ja varsinkin sisustus puolella, mutta tyydyn kyselemään teidän etenemistä sitten näin :)

  VastaaPoista
 8. heh; niin kävi. :) oikein kysyin sitten edustajaltamme, että kumpiko se meidän talo nyt on:Rauhala vai Aurora. Ja Aurora se kuulemma on. :) me "levennettiin" taloa kumpaankin suuntaan 30cm, joten esim. kodinhoitohuoneesta tuli 15m2, sauna suureni hieman ja samaten sitten olohuone ja keittiö, ruokailuerkkeriä suurennettiin vielä 210cm asti, joten mahtuu suurempikin ruokapöytä. :) yläkertaan tehtiin yksi huone aulasta lisää, 9m2 pariovilla.Ja toisen puolen makkarit ylhäällä suureni 10m2:n kokoisiksi. Lämmin kuisti tuli etupuolelle eteiseksi, joka oli 8m2, -niin ja yläkertaan tuli katettu parveke. :) olisikohan tässä kaikki...hmm..! :))

  juu, palaillaan asiaan puolin tai toisin tässä projektiemme aikana ja voinhan mä laittaa kuvia sulle vaikka sähköpostiin jos sitä blogia en saa aikaiseksi..? :)

  VastaaPoista
 9. Leena, kuulostaa hyvälle :P Meillähän oli alunperin samanmoiset suunnitelmat, mut jätettiin ne sitten, ku neliöitä ois tullu nii hirveesti. Täytyy siis tyytyä tähän mikä on tulossa ;)

  Joo, olis tosi kiva päästä kurkkimaan teidänkin projektia, jos vain jaksat kuvia joskus laitella sähköpostiin. Ja hei kuules, mää oon kans ihan amatööri tän blogin suhteen. Meni kyl tovi jos toinenkin ennenkuin sain tän mieleiseksi. Eikä tää nyt vieläkään oo sellanen mitä haluun, mut nyt vaan ei oo ollu aikaa värkkäillä tän kaa :) Joten kokeile ihmeessä avata oma blogi. Nää kaikki asetukset on bloggerin omia :)

  VastaaPoista
 10. No, me kans ajateltiin, että jos kerran rakennetaan niin yritetään saada kaikki sellaiset elementit mukaan, joita ehdottomasti tarvitsemme. Vaikka kyllä sitä silti löytäisi nyt jo jotain sellaista, mitä olisi voinut tehdä toisin... Tai lähinnä ottaa mukaan jotain enemmän, mutta jossakin sen rajan pitää olla. :) Unelmakoti siitä silti on tulossa, kun ekaa, ihan omin käsin tehtyä/ suunniteltua, tässä toteutetaan.

  Sait mut innostumaan tuosta blogin aloittamisesta! (tai sait sen kuulostamaan niin iisiltä biisiltä!)- Että taidampa ottaa tässä joku päivä härkää sarvista ja tutustua asiaan paremmin. Kiitos kun kerroit, miten homman kanssa pääsee alkuun. :)Hyvää viikonloppua sinne suuntaan!

  VastaaPoista