Banneri

Banneri

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Alakerran seinien värimaailmaa

Miekkonen saapui juuri raksalta ja heitti ilmaan aika pahan kysymyksen. "Joko alakerran värit on selvät, kohta pitäis takkaseinän väri olla päätettynä" Jaiks sanon minä! Takkaseinähän pitää olla maalattuna ennen piipun/takan muurausta. Siis jotakin hajua värimaailmasta on, mutta lopulliset valinnat antavat odotuttaa itseään.

Kuisti taitaa olla selvä, sinne tulee tapettia ja ehdottomasti ruutua. Tässä yksi haave kuistin seinälle:
Borås, New Classic
Kuistilta tullaan aulaan, josta lähtee portaat ylös. Tämän aulan seinät olisi tarkoitus maalata. Sama maali jatkuisi portaitten takana kulkevaa seinää pitkin yläkertaan. Yläkerran pieni aula tulisi siis tällä samalla maalilla myös. Väri maailma mistä tykkään voisi olla joku näistä:

Alakerran vessaan tulee valkoinen puolipaneeli ja sen jatkeeksi olisi sitten tarkoitus laittaa tapettia. Mua kiehtois ihan hirvittävästi kukkakuosiset tapetit. Mies vaan ei oikein lämpene ajatukselle, jostain kumman syystä ;) Kuosi saisi olla aika rauhallinen, kuten tämä (tosin tämä poikkeaa aikalailla meidän värimaailmasta):
Kodin Terran valikoimasta

Olohuone ja "peräkammari" saa myös tapetit pintaansa. Tapetti tulee olemaan joko raitaa tai jotain muuta rauhallista kuviota. Tässä tämän hetkiset suosikit (kaksi alinta kiehtoo kaikista eniten)

"Peräkammariin" on ajatuksena laittaa päätyseinään ns. tehostetapetti ja loput seinät joko maalataan tai tapetoidaan yksivärisellä sävyllä. Nyt mietinkin, että miltä näyttäisi, jos olkkariin käyttäisi tuota kuvasarjan viimeisen kuvan tapettia (kuva, jossa nainen istuu keinutuolissa) ja "peräkammarin" tehosteseinäksi tuota viereistä tapettia (jossa näkyy tuolin selkänojaa)?

Takkaseinä siis maalataan todennäköisesti jollakin noista kolmesta maalisävystä, jota käytetään aulaan ja yläkerran aulaan. Tämän vuoksi olisi tietenkin hyvä tietää olkkarin tapetin sävy, jotta maalin osaisi valita juuri tapettiin sopivaksi. Keittiö menee ehkä pelkällä maalilla? Maalipintaa jää kuitenkin niin vähän näkyviin, toisaalta.. Jääkö keittiö liian tylsäksi, jos sen pelkästään maalaa? Sitten mietin myös, että pitääkö ruokailuerkkeri myös maalata, jos keittiö maalataan vai tapetoidaanko se samalla kuin olkkari? Jos keittiö/ruokailuerkkeri päätetään maalata, taitaa värisävyt olla jälleen kerran joku noista kolmesta.

Tässä vielä linkki pohjapiirrustuksiin, jos joku kaipaa selvennystä *kLiK*

12 kommenttia:

 1. Aivan ihania tapettivalikoimia! Muutenkin sulla on ihana maku ja kiva blogi! Vierailen täällä usein, mutta aikaa ei meinaa olla kommentointiin. Meillä aloitellaan taloprojektia, juuri saatiin piirrustukset arkkitehdiltä. Suunnitteilla Rauhalan tyylinen talo, mutta pitkästä tavarasta. Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
 2. Hitsi kun ehtisit odottaa, että me tammikuussa isketään se yläkerran aulan tapetti seinään (siis se kiikkutuolitapetti)- voisin ottaa sulle siitä kuvia..... :(

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania tapetteja! Tuossa viimeisessä kuvassa on kyllä ihana tunnelmakin, tässähän taas raksakuume nostaa päätään itselläkin vaikka tästäkin talosta viimeiset listat on vielä laittamatta ;)

  VastaaPoista
 4. Moikka! Maalasin edellisessä projektissa tuolla ekalla 484 maalilla yläkerran. Sitä maalattiin sitten kolmeen kertaan. Se sävy pitää sisällään punaista pigmenttiä niin paljon, että oli ihan possunpunainen kun ulkoa tuli vielä punaisen tiilikaton heijastusta mukaan. Itsellä on kohta menossa sama pohdinta väristä ja nyt ajattelin tehdä koeversiot raksan seiniin kunhan maalauslupa heltiää. Onnea maalin valintaan! Tuula

  VastaaPoista
 5. Paula, Kiitos kommentista ja täytyypä tehdä vastavierailu blogiisi :)

  Mia, Se voi kuule äkkiä mennäkin tuonne tammikuun puolelle ennenku meillä maalaus hommat alkaa, joten toivotaan, että kerkeät saada tapetit pintaan :)

  Nanni, Kiva kun jätit puumerkin :) pitää tulla myös sun luokse vastavierailulle :)

  Anonyymi, Kiitos tiedosta. Juuri tälläisiä kommentteja kaipaan :) Täytyy pistää siis harkintaan se eka sävy, nimittäin yhtään vivahdetta punaiseen en halua.

  VastaaPoista
 6. Heips! Meillä on hyvin samanlainen pohja kuin teillä ja just samojen asioiden kanssa painiskeltiin... Meillä päädyttiin tekemään seuraavasti: yläkerran aulan molemmat päädyt (läpi talon) lasikuitu (pellava) pohjalle ja maali (teknoksen shaali) pintaan sivuseinille tapetti. Sama maali + pellava rappukäytävään ja myös alakerran aulan eteisen vastaiseen seinään. Aulan muut seinät tuli muutamaa astetta tummemmalla tapetilla. Keittiössä kaappien yläosat pellava lasikuitu + teknoksen mulperi maali ja kiviseinä samalla sävyllä. Olkkari ja ruokailupatti tulevat samalla tapetilla. Vielä ollaan vaiheessa,joten en ihan osaa sanoa, miten onnistuttiin. Mutta miettimistä tuossa on - niin paljon yhtenäistä tilaa, jonka pitäisi sopia yhteen, mutta kuitenkin vähän saisi olla eroa....

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvältä vaikuttaa sun suunnitelmat!!
  Sen verran voisin kommentoida oman kokemuksen kautta tuohon wc:n tapettiin, että kannattaa miettiä, minkälaista tapettia/mille korkeudelle tapettia laittaa. Meillä oli aikanaan (hyvin ohutta)tapettia wc:n seinässä, käsipyyhkeiden takana oleva tapetti kärsi vesiroiskeista ja oli jonkin ajan kuluttua aika karussa kunnossa. Se menikin vaihtoon ja tilalle tuli kaakelia ja maalia ihan käytännön syistä.

  Tein tänään koemaalauksia H484:llä meidän eteisaulan sekä olkkarin seiniin. Se ON hyvä sävy!:D Oli mielenkiintoista lukea, että se sävy taittaa punaiseen...auts! Itse olen hyvinkin allerginen possunpunaiselle sävylle, mutta nyt en kyllä nähnyt tässä sävyssä yhtään punaista. Saattaapi tulla esille sitten kun maalaan isompaa kokonaisuutta -Sillä päädyin tähän värisävyyn...jännitystä elämään :)

  Onnea päätöksiin!

  VastaaPoista
 8. No niin luinpa tuon Tuulan kommentin uudestaan ja hän kommentoikin G484:ää, joka taittoi punaiseen. H484(Mulperi) ei siis taita punaiseen, ainakaan tällä tietoa, hih!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, hyviltä kuulostavat myös teidän suunnitelmat :)

  Eeva, Hyvä pointti! Jossain vaiheessa kävi myös mielessä tuo veden vaikutus tapettiin. Täytyy miettiä paneloinnin korkeutta/pyyhkeiden paikkaa tarkkaan. Kiva nähdä miltä Mulperi näyttää teidän seinissä ;)

  VastaaPoista
 10. Voi Hippunen!! Aiva IHANA värimaailma ja tapettivalikoima! :) ja niin yksiin kyllä menee että hieman hymyilyttää. Tuo Eevan antaman maalinsävy oli todella ihana ja riittävän pehmeä, josta itsekin pitäisin. Ruututapettia on tulossa meilleki kuistin seinään. Muut on osittain vielä vaiheessa. ;) Iloa ja onnea vuoteen 2012! Meille raksaajille onkin tulossa ikimuistoinen tulevasta vuodesta...aaah! :)

  VastaaPoista
 11. Olen 2011 aikana seuraillut rakennus juttujanne - mielenkiinnolla. En tiedä oltteko käyneet katsomassa mitä itse olen touhuillut.

  Toivotan vain mahottoman iloista Uuden vuoden iloja ja todella ratki riemukasta alkavaa 2012 vuotta ja projektin valmistumista!

  VastaaPoista
 12. Ihanan näköisiä valintoja ja harkintoja! Tykkään jostain kumman syystä;D. Koita taivutella mies kukkakuosiin (vessa), siitä tulisi aivan ihana.

  VastaaPoista