Banneri

Banneri

lauantai 17. joulukuuta 2011

Jotain pientä..

Pikku hiljaa meidän mökki edistyy. Tuntuu, että kaikki hommat on nyt niitä hitaita vaiheita. Tämä viikko on mennyt takkaseinän kimpussa. 3 riviä per päivä on muurattu eli koko seinän tekoon meni 5 päivää. Nyt seinä kuivuu ja odottaa seuraavaksi tasoitusta ja rappausta. Jospa ens viikolla saataisiin aikaiseksi tilattua takka ja haettua hormi. Takkakin on siis päätetty. Harjakainen muuraa ja takasta olisi tarkoitus tulla suurinpiirtein saman näköinen kuin uuniseppien yhdestä klassikko mallista. Piheys iski ja jätettiin aito uuniseppien takka kauppaan. Säästöä muurarin käytöstä kertyy kaikkinensa noin 5 500e, aika hurja summa. Takkaan on laatatkin valittu ja valintoihin olen tyytyväinen, toivottavasti näyttävät yhtä hyvältä myös takan pinnalla.

Alakerrassa on kohta kaikki väliseinät toiselta puolelta valmiit. Enää kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen/saunan väliseinät puuttuvat. Muutama seinäkin on villoitettu toiselta puolelta, tässähän pääsee kohta pakkelointi hommiin :) Yläkerrassa on vielä muutama hankala ilmastointiputken kohta villoittamatta ja sen jälkeen saisi koko katon pistää umpeen ja koolata. Puhallusvillatkin pitää varmaan heti ensi vuoden alussa pistää tilaukseen. Mutta siis lyhyesti: hommia on tehty vähän sieltä sun täältä eli pikku hiljaa joka paikka valmistuu...

The takkaseinä ;)
Peräkammarin seinä levytetty :)
Perältä: tekninentila, sauna, suihku, khh
Takka :) Kuva: uunisepat.fi
7 kommenttia:

 1. Tuo "pakkelointi" kuulostaa NIIN tutulta :D Muistathan sen mun ohjeen, että mitä enempi pakkelia, sitä parempi lopputulos ;) Samoilla resepteillä mennään täälläkin; pakkelointia, hiontaa, rappausta, pohjamaalausta...Siitä on meidän vuodenvaihde tehty! :D Mukavia joulunaluspäiviä teille sinne aherruksen keskelle!

  VastaaPoista
 2. :D:D Ei tässä voi enää kuin nauraa :D:D ...kun tuo takka näyttää niin tutulta.... :D:D:D

  VastaaPoista
 3. ai, että jotain PIENTÄ!?! :) Mun mielestä jo aika suurta! hihii! Me kärsimättömimmätkin emännyydet vihdoin aletaan nähdä että raksalla todella tapahtuu! ;) Mahtavaa! Halauksia jouluviikkoon! PS: mä oon sanonut miehelle aikarajan koska täytyy rauhoittua rakentamisen osalta joulunviettoon. Ke-illasta lähtien. Onneksi se on ehtinyt jo tehdä kaikki pakolliset että tän aikarajan uskalsin asettaa! ;D

  VastaaPoista
 4. Eeva, iso RePs!! :D :D Täytyy pitää tuo sun ohje mielessä, kun pakkeloinnit aloitetaan. Tosin mää oon niin suurpiirteinen, että todennäkösesti noin tulee käymäänkin ;D Samoin sinne, ihanaa joulun odotusta! :)

  Mia, Hyvä maku sulla ;D ;D Mukavaa joulun odotusta myös sinne!

  Leena, Niin no miten sen kattoo, malttamaton kun oon, nii kaikki tuntuu niin pieneltä ;) Kyllä se joulu tekee ihan hyvää, saa hetkeks unohtaa raksan ja viettää aikaa yhdessä perheen kanssa <3 Hyvää joulun odotusta myös teidän perheelle :)

  VastaaPoista
 5. Mukavasti teilläkin on menty eteenpäin! Voi hyvillä mielin alkaa joulun viettoon :) Teidän Harjakainen taitaa olla kultaakin kalliimpi pakkaus. Jään oottelemaan takkakuvia :)

  VastaaPoista
 6. Jane, juu, pikku hiljaa puksuttaa tää meidän juna :D Kyllä se Harjakainen taitaa pelastaa meidät aika moneltakin sopalta :) Toivottavasti takkaan ei tarvi pettyä.

  VastaaPoista
 7. Heips! Meillä on olkkari ja keittiö maalattu tuolla Tikkurilan Mulperi-sävyllä, eli tuolla keskimmäisellä. Me tykätään ainakin ihan siitä! Voit käydä kurkkimassa kuvia meidän blogista. Äkkiä katsoen näyttää valkoiselta, mutta sitten kun vertaa valkoiseen pohjamaalattuun seinään, niin huomaa eron, joka on kuitenkin aika iso. Lämmintä joulumieltä!

  VastaaPoista