Banneri

Banneri

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Laatat ja valinnan vaikeus..

..Mistähän sitä alottais.. Meillä on ollut ajatuksena ottaa kaikki laatat Kaakelikeskukselta. Siellä ihastuin totaalisesti yhteen 30x60cm lattialaattaan, väri oli täydellinen. Erään kerran kun siellä olin laattoja ihastelemassa, niin myyjän kanssa huomattiinkin, että se mun laatta ihastus on todennäköisesti jotain vanhempaa polttoerää ja todennäköisesti uusi polttoerä on ihan eri väristä. Pojat tilasivat nopsaa Helsingin varastosta uusinta polttoerää ja kappas vain: laatan väri oli muuttunut totaalisesti ja vielä huonompaan suuntaan, laatasta oli saatu suomeksi sanottua ihan hirveän värinen. Tämä vaihtoehto piti siis unohtaa ja keksiä tilalle toinen.

Onneksi liikkeeseen oli pari päivää aiemmin tullut paketti uutuus laattoja, josta löysin melkein yhtä hyvän vaihtoehdon tilalle. Otin sitten kokeeksi kotia kahta eri laattaa, joita kiikaroin kotona. Alla siis kuvaa ko. laatoista. Tuo vas. puoleinen on makuuni ehkä liian harmaa. Luonnossa on myös tummempi. Oikealla on se mihin todennäköisesti päädyn. Luonnossa taas tuo väri ei ole noin suklaan ruskea, vaan siinä on seassa hieman harmahtavaa väriä.

10x10cm laattaa taas en ole löytänyt mistään tai siis onhan kaupat niitä pullollaan, mutta ihan väärän värisiä.. Olen etsinyt ja etsinyt, mutta se THE laatta ei ole tullut vastaan. Kovan työn ovat Kaakelikeskuksellakin tehneet, jotta juurikin Se oikea laatta löytyisi. Mulla on nyt kotosalla ollut katseltavana parikin vaihtoehtoa.. Yksi niistä olisi ylitse muiden, mutta kuten arvata voitte, niin hinta oli niin suolainen, että sen sai saman tien unohtaa =/ Kahta jäljelle jäänyttä sitten pyörittelin kotona jokaikisessä valossa ja varjossa, mietin, että onko niistä kumpikaan se "oma" laatta. Toiseen sitten tykästyin, mutta siinäkin se hinta hieman vaivaa.. Toisaalta se kuitenkin on sellainen, että ei me enää pahempaan konkurssiin mennä vaikka se ostettaisiinkin.  Vasemman puoleinen tulee meille, mikäli en parempaa löydä. Tuo oikean puoleinen on liian kirjava makuuni, muistuttaa ehkä enemmänkin boxerin turkkia kuin unelmieni laattaa, vaikka ei se oikeesti luonnossa ollut huonon näköinen :D Näissä väri on aika kohallaan, kai...Lisää kuvateksti

Nämä 10x10cm laatat tulisivat siis kodarin, suihkun ja saunan lattioille ja nuo isommat kuistille, keittiöön ja molempiin vessoihin. Kaikkiin vaalea (beige tai hiekan värinen) sauma. Ei tässä muuten mitään kiirettä, mutta kun laatat sais laittaa jo tilaukseen, että pääsis työmies hommiin :) Noh, jospa viikonlopun aikana näihinkin tulisi jokin ratkaisu..

Ps. Kannattaa muuten olla tarkkana noitten polttoerien suhteen. Kannattaa kaupasta kysellä, että milloin mallikappale on tilattu, ja jos siitä on pidempikin aika, niin kannattaa pyytää uutta polttoerää nähtäväksi.. Olis nimittäin aika kurjaa huomata, kun laatta on jo lattiassa, että se ei olekkaan sellainen kuin pitäisi.

6 kommenttia:

 1. Hyvännäköisä laattoja kaikki! Mutta samoilla linjoilla oon sun kans =) Se ruskiasävysempi on jotenki pehmeämpi nuista isoista laatoista, ja vaikka tuo kirjava onki hieno, niin ehkä se on vähän liian kirjava =)
  Mekin taijetaan saumat nuo lattialaatat ruskialla niin saa niihin vähän eloa =)
  Hyviltä kuulostaa suunntelmat ja nyt vaan luotat omaan intuitioon ja lyöt laattavalinnat lukkoon nii että pääsette laatotuspuuhiin =)

  VastaaPoista
 2. Ihania laattoja! Me päädyttiin harmaaseen, kun se oli molempien mielestä se paras meidän vaihtoehdoista. Sekä vessa, että kylppäri tulee harmaat, mutta eri sävyiset. Meillä rakentaminen siinä vaiheessa, ettei millään jaksais odottaa valmistumista, ja miehellä on olkapää niin kipeä, ettei voi edes auttaa raksalla....

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa kun hommat edistyy ja pian jo laatutuksetki käynnissä :)

  VastaaPoista
 4. Se on sitä valinnan tuskaa...voi tiedän!! Miks aina on niin, että SE mikä olisi parhaimman näköistä on sitten hinnaltaankin "parasta"...Hyvältä tuo ruskea laatta näyttää, itse asiassa oikein hyvältä! Toivottavasti mieleinen ratkaisu löytyy pian.
  Mukavaa aurinkoista kevätviikkoa sinne! :D

  VastaaPoista
 5. synnytystuskat oli mullakin suuuuuret noiden laattavalintojen suhteen, mutta kyllä se siitä helpottaa! itseäkin vaivaa silti nyt jo kuistin ja keittiönlattia laatta et oliko siltikään oikea valinta, ja ne ei edes oo saapuneet vielä!!? :/ huomenna pitäis lastin olla täällä joten jännittää hieman... Mun mielestä noi sun valinnat oli hyviä! Ja pikkulaatasta olisin ottanut ehdottomasti saman valinnan kuin sinäkin! Hyvät niistä tulee! usko pois! <3

  VastaaPoista
 6. Harmaa on ajaton ja arkkitehtoninen.

  VastaaPoista