Banneri

Banneri

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Rieskat

Meillä ei oo sisustusrintamalla tapahtunut nyt oikeastaan mitään erikoista. Yläkerran yhteen makkariin on koottu Ikean Hemnes-kaappi ja saman sarjan lipasto, mutta huone on muuten kuin pommi (pahvilaatikoiden ja pussukoiden valloittama), niin en oo viitsiny sitä vielä kuvailla. Niin ja onhan meillä yksi Ikean hyllykin odottamassa paikkaa, mutta en oo ihan varma mihin sen haluan.

Leipasin tänään nopsat ja helpot täysjyväohraperunarieskat (n. 12kpl), kannattaa kokeilla. Jos haluat kerralla enemmän tee ohje tuplana :)

4dl perunamuusia (jos haluaa päästä helpolla, niin tekee mummon muusista perunamuusin)
1 muna
2 dl täysjyväohrajauhoja
1/2 tl suolaa

Kaikki aineet vain sekaisin ja sitten pellille saman kokoisia pieniä nyyttejä, jotka jauhosilla käsillä painellaan n. 1/2cm paksuisiksi rieskoiksi. Lopuksi haarukalla rieskoihin reikiä ja sitten vain uuniin 10-15min 250°:een. Helppoa ja hyvää :)


2 kommenttia:

  1. Perunarieskat on niiiiiin ihania!
    Eläkä huoli, meillä on edelleen puolen vuoden asumisen jälkeen vähän niinkuin muuttolaatikoita ja roinaa siellä sun täällä :D

    VastaaPoista
  2. Tuota ohjetta on kyllä jossain vaiheessa kokeiltava. Perunarieka on meidän kaikkien herkkua:)

    Kiitos sänkyvinkistä! Harmi, kun se ei ollut jatkettava. Alexin huoneeseen ei mahdu täysmittanen sänky ja Alex vaihtaakin sitten huonetta, kun se aika.

    VastaaPoista