Banneri

Banneri

lauantai 10. syyskuuta 2011

Kodarin suunnitelmia

Raksalla ei ole taas tapahtunut ihmeempiä, joten täytyy sitten kirjoitella jostain muusta :) Tässä laitan kuvia kodarin suunnitelmista. Mielipiteitä, ideoita ja vinkkejä saa sanoa :) Värimaailma ei tule olemaan kuvien kaltainen. Todellisuudessa kodari on paljon lämpöisemmän sävyinen kuin kuvat antavat olettaa. Lattia tulee olemaan todennäköisesti 10x10cm laattaa, joka on väriltään sellainen harmahtavan ruskea. Kaapit runkoineen ovat valkoiset ja tasot tulee olemaan mahdollisimman lähellä tammen sävyä. Vetimet ovat erilaiset, pyöreää allasta ei kodariin tule ja välitilalaattakin on paljon hienompaa kuin kuvassa ;)

Ensimmäinen kuva on "otettu" kodarin ovelta. Toinen kuva on suihkuhuoneen ovelta päin katsottuna ja viimeisessä kuvassa näkyy vasemmalla suihkuhuoneen ovi, Oikealla puolella pesukoneiden vieressä oleva ovi johtaa alakerran aulaan. Meillä on edelleenkin mietinnässä, että laitetaanko pyykinpesukone ja kuivausrumpu noin vierekkäin vai tehdäänkö niistä torni. Jos ne jäävät noin vierekkäin, niin likapyykkikorit jäävät koneiden alle, kuten kuvassa näkyy. Kaverillani ne ovat juuri noin ja hän on tykännyt tästä asetelmasta erityisesti. Asuntomessuillakin näitä versioita näkyi jonkin verran. Käytännön kokemuksia olisi mukava kuulla. Hieman tuossa myös mietityttää se, että kuinka ahtaaksi tuo tila tuossa menee. Tai siis kuinka ahdasta siinä on pyykkejä laittaa kuivumaan. No, kukapa estää siirtämästä pyykkitelinettä hieman väljemmille vesille..

10 kommenttia:

 1. Pesukone ja kuivain vierekkäin näyttää kyllä hyvältä, ja voi olla sangen käytännöllinen ratkaisu. Tuossa kun koneet on vielä kaapin verran lattiatason yläpuolella, niin mahtaa olla selälle helpompaa pyykkirumbaa pyöritellä.

  Paljon kaappitilaa on tulossa teille suunnitelmakuvien mukaan. Mitä kaikkea aiotte säilytellä kodarin kaapeissa? Itse olen miettinyt lähinnä pyyhkeiden ja siivousvälineiden säilytystä kodarin puolella, mutta siihen se melkein jääkin.

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää :)

  Jossain lehdessä alan "ammattilaiset" arvostelivat asuntomessutaloissa olleita kaapin päälle nostettuja koneita kovin sanoin. Päälimmäinen sanoma kai taisi olla, että mahdollisen vesivahingon sattuessa kosteus levittyy laajemmalle ja vahingot pääsevät pahemmiksi, kuin jos vehkeet olisivat pelkällä lattialla. Artikkelissa mietittiin myös kestääkö kaapistojen rakenteet pesukoneen liikkumista.

  Meillä on ollut koneet päällekkäin ja väliaikaisasuntoon ei kuivari mahtunut. Nyt on sitten huomattu, että pesukoneen yläkansi on painunut ja haljennut ajan saatossa joten puolensa kummassakin ratkaisussa.

  Itsekin olisin voinut harkita kokeilua, mutta kaappitilaa jää sitten niin vähän, että mennään pelkällä pesutornilla :)

  VastaaPoista
 3. Ihanasti säilytystilaa! Meillä ainakin kodinhoitohuoneessa säilytetään ihan kaikkea, koska siellä on parhaat kaappitilat. Kaapeissa on lakanat, pyyhkeet, verhot, pöytäliinat, talvivaatteita, siivoustavaroita ja -välineitä, joulutavarat ja ties mitä rompetta! :) Mun mielestä säilytystilaa ei voi olla koskaan liikaa ja kodinhoitohuoneen neliöt kannattaa sen vuoksi käyttää hyödyksi.

  Tuo pesukoneen sijoitusratkaisu näyttää ainakin ergonomiselta. Vielä parempi se olisi, jos likavaatekori olisi tuossa vieressä - sitten kuivausrumpu pitäisi heittää jonnekin. Kun sais kaikki kolme rinnakkain... Oletteko kysyneet, onko vaaraksi, jos linkoava kone on nostettuna tuonne ylös? Ainakin meidän kone täristää melko paljon suurimmilla kierroksilla ja onhan koneella painoakin tosi paljon! :/

  Meillä ei ole kuivausrumpua, enkä ole sitä vielä tässä perhekokoonpanossa (minä ja mies) osannut kaivatakaan. Saa nähdä, tuleeko kapistus joskus meidänkin taloon.. Niin monilla se on, että ilmeisesti on ihan näppärä! :D

  VastaaPoista
 4. Näyttää tosi hyvältä :) Pääsee mamma pyykkäyshommiin ja neki hommat tuntuu tosi kivoilta kun on kunnon tilat ja vermeet :)

  VastaaPoista
 5. Kivalta näyttää!! Jotenkin tosi toimivan näköinen tuo pesukone-systeemi. Erilainen, positiivisessa mielessä. :) Mäkin oikein odotan että saan pyöriä ihanan tilavassa kodarissa ja kaikki on siististi paikoillaan! todennäköisesti myös meillä tulee olemaan kaikki mahdolliset juuri kodarissa, kuten Saarakin kirjoitti.

  VastaaPoista
 6. Tosi mielenkiintoista nähdä muiden suunnitelmia!:)
  Meille olisi tullut koneet vierekkäin, MUTTA. Meillä kunn oli tietyt "toiminnot", jotka kodarit haluttiin, oli pakko laittaa ne perinteisesti päällekkäin. Oli siis yksi niistä asioista, jotka piti vain niellä ja jättää murehtimatta sen suuremmin ;)

  Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 7. Hienolta näyttää! Mahtava määrä säilytystilaa. Meillä se jää harmillisen pieneksi...

  Itse olen miettinyt myös pesukoneen ja kuivurin laittamista vierekkäin, mutta se kaatuu käytännön syihin. Meille tulee näiden lisäksi kuivauskaappi ja se vaatii oman tilansa. Nyt on toiveena päästä eroon ylimääräisistä kuivaustelineistä ja kaappi tuo ratkaisun siihen ongelmaan... Itse kun olen kuivurin vastustaja. Sinne joutuvat vain pyyhkeet ja petivaatteet.

  VastaaPoista
 8. Mulla on ollut pesukone "ylhäällä" edellisessä ja nykyisessä asunnossa. Ihana selälle! Ja kyllä ne rakenteet sen kestää, meillä ainakin:). Ihana tuo ikkuna tuossa, kiva kun tulee luonnonvaloa. Kapeus on meilläkin kodarin ongelma, sitä ei osannut suunnitteluvaiheessa hoksata, että ahdashan siitä tuli. Mutta mahtuu siellä nyt kuitenkin pyörimään. Kauniin ja käytönnöllisen näköinen on!

  VastaaPoista
 9. Anne, tosi hyvä kysymys. En itseasiassa oo aatellu edes mitä siellä tulen säilömään :D

  Kodin kokoajat, meilläkin myös mietinnässä miten kaappien rungot tulevat estämään, jos koneet ovat noin vierekkäin. Kuulemma pitäisi kestää. Tosin jotkut keittiötoimittajat eivät antaneet mitään takuita rungoille, jos koneet oltaisiin heidän piirrustuksiin noin sijoitettu =/

  Saara, nyt kun sanoit ääneen tuon, niin varmaankin samat asiat meillä tulee olemaan siellä säilytyksessä :) Ei olla kysytty ja pitääpäs ottaa asiasta selvää. Hyvä pointti.

  Nonnukka, Saas nähä riittääkö tila ;)

  Leena, meillä kodari on samankokoinen kuin siinä alkuperäisessä Rauhalassa. Toivottavasti nuo neliöt riittävät :) Tuosta U:n muodosta kyllä tykkään erityisesti :)

  Mia, niin jostain täytyy vain joustaa/tinkiä =/ Sitä samaa sinne :)

  H3idi, Kiitos! Tuo kaappi kävi myös mulla mielessä, mutta hylkäsin sen sitten.. Tyydyn kuivausrumpuun :)

  Kirsikka, Joo, ergonomia taitaa olla noissa se paras asia. Joo, ikkunan halusin ehdottomasti ja juuri noin niinkuin se meille tulee, eli tasojen yläpuolelle. :)

  VastaaPoista
 10. Sitä jotain -blogia kirjoittavan ystäväni vinkistä tänne kerran päädyin, ja jäin mielenkiinnolla lueskelemaan! Oma projekti on melkoisen alussa (lisäinfoa siitä osoitteessa meidanmustikkamaki.blogspot.com!), ja onkin kiva seurata kun menette pari askelta edellä että mitä meilläkin on seuraavaksi luvassa :)

  Mukava nähdä myös kodarisuunnitelmaa! Mekin suurensimme alkuperäisistä piirustuksista kodaria parilla neliöllä, jotta saatiin siitä 8,5 neliön suuruinen (eikä tilaa vieläkään ole mielestäni liikaa! :D). Aiomme käyttää kodinhoitohuonetta arkisisäänkäyntinä, jotta kengät ja takit ja sekasotkut jäävät sinne piiloon. Aion myös niinikään säilyttää kodinhoitohuoneessa vähän kaikkea! Sinne tulee mm. jokaiselle neljälle perheenjäsenelle oma lattiasta kattoon korkea kaappi, mihin saa sitte talvivaatteet, kengät, harrastuskamat...jne. Uskon muutenkin, ettei kaappitilaa VOI olla ikinä liikaa :)

  Valtavasti tsemppiä teillekin projektiin! Kärsivällisyyttä ja kestävyyttä tämä rakentaminen vaatii, mutta on onneksi palkitsevaakin. Itse pistän tiukalla hetkellä silmät kiinni ja mietin mielessäni joulua 2012: silloin ollaan jo unelmiemme kodissa, kaikki on valmista ja kaikki on kuten pitääkin. Kummasti taas jaksaa! ;)

  VastaaPoista