Banneri

Banneri

perjantai 16. syyskuuta 2011

Takka mietinnässä edelleen

Takka asia ei ole ottanut oikein tuulta alleen. Ainut asia mitä takasta ollaan päätetty on se, että meidän Harjakainen saa takan muurata ja laatoittaa. Harjakainen on moneen kertaan sanonut, että suunnittele takka itse, niin hän kyllä toteuttaa sen. Tuntuu kuitenkin, että oma mielikuvitus ei siihen nyt riitä ja toisaalta eipä sen hirveän erikoinen/spesiaali tarvi ollakkaan. Mulla on nyt kolme vaihtoehtoa mitkä kelpuuttaisin meille. Ensimmäinen vaihtoehto houkuttelisi suuresti, ainut mitä mietin, että jaksanko katsella tämän tyylistä takkaa vuodesta toiseen? Toisesta vaihtoehdosta puuttuu se jokin. Ehkä tuo takan yläosa näyttää hieman tyhjälle vai näyttääkö sittenkään? Olisiko tuo toinen vaihtoehto sittenkin se, johon ei niin herkästi kyllästyisi? Kolmas eli viimeinen vaihtoehto olisi pelkistetty ja "neutraalein" ja uskon, että siihen ei ihan heti kyllästyisi, mutta onko se liian "varma" valinta. Siinäpä sitä onkin pohtiminen.. Ja tällä luonteela meillä ei ole takkaa valittu vielä vähään aikaan, sillä asioiden valinta/päättäminen ei oo mun vahvuuksia =D Tällä hetkellä taidan olla ihastunut tähän ensimmäiseen vaihtoehtoon.

Uunisepät
Uunisepät
Linnatuli

19 kommenttia:

 1. Mun suokkari on ehdottomasti tuo kolmas. Olen simppeli tyyppi : ) Kävin itsekin vaihteeksi takkakaupassa ihmettelemässä (hintoja), mutta en uskaltanut vielä tilata, kun budjetti notkuu. Meneehän tuo jälkiasennuksenakin (sitten joskus), mutta mukavahan se olisi ollut nyt samantien saada.

  VastaaPoista
 2. Täällä kans yritetään kilpailuttaa eri takkavalmistajia tai yksityisiä mutta mistään ei tunnu tulevan mitään. Me haluttais sellainen takka, jossa takkaluukku on kulmassa ja moni takkavalmistaja ei tee sellaisia ollenkaan. Linnatuli on melkeinpä ainoa. Yksityistä ollaan mietitty tällä hetkellä mutta vaikeaa on.
  Mä tykkään kaikista noista vaihtoehdoista - ihania! Mun tädillä on Kermansaven (?) takka (samantyylinen kuin nuo Uunisepän vaihtoehdot) ja se on kuulemma upea. Mä en ole päässyt paikan päälle katsomaan muuta kuin raksa-aikaan :)

  VastaaPoista
 3. Miten olisi noiden yhdistelmä, mallia Kannustalon Aarre-talosta. Mä ainakin tykästyin siihen. (meillä takka laitetaan vasta joskus tulevaisuudessa, pyöreä kaakelitakka gabriel keramikilta)

  VastaaPoista
 4. Hienoja on! Itse ottaisin ykkösen tai kakkosen, mutta on mulla vähän oma lehmäkin ojassa ;) meille nimittäin tulee uunisepiltä takka. Hieman noiden kahden tyylinen mutta osittain koristellumpi versio, ei silti mielestäni liikaa. esim. tuota kaariholvia ei tule ollenkaan ja hopeansävyisillä uunin reuniksilla, haluttiin erkkerimalli. Ei se oo helppoa tehdä näin vaikeita päätöksiä, mutta sitten se on tehty ja pitää vaan asennoitua,että vaihtaa sitten joskus kymmenen vuoden päästä jos alkaa ahdistaa! ;)) Onnenhippuselle tsemppiä valintaan!

  VastaaPoista
 5. Kakkonen on mun suosikki, koska olen ihastunut siihen itsekin! :)
  Palaan takka-asiaan jossain vaiheessa omassa blogissani.

  VastaaPoista
 6. Hei
  Kiva oli löytää blogisi ja erityisesti tuo muita rakentajia linkkilista....itsekin olemme rakentamassa joten on aina kiva jakaa tätä aikaa muiden rakentajien kanssa :)
  Minäkin pidän lifestyle- ja rakennusaiheista blogia, jonka saa toki myös lisätä listaan :)
  http://www.niittylanlapset.blogspot.com/

  Takoista kaikki ovat kivoja, itse tykkään vipasta eniten.
  Hyvää jatkoa projektiin,
  Niittylän Miia

  VastaaPoista
 7. Itse tykkään viimeisestä. Se on yksinkertainen ja moderni, kuten meidän takka. Jos ette vielä ole pyytäneet Linnatulelta tarjousta takasta, niin suosittelen kysymään (vaikka sitten ihan vain tinkimistä helpottamaan) tarjousta TakkaCenteriltä. Meidän takka tulee sieltä ja heillä on ainakin pari tuollaista matalaa ja leveää mallia, Aada ja Saija+.

  Eli vaikka joka tapauksessa päätyisit Linnatuleen, niin onhan se kiva tietää mitä takka olisi maksanut muualla, niin ei jää paha maku suuhun :)

  VastaaPoista
 8. Olen ajatellut meille tuollasta yksinkertaista takkaa kuin viimeisessä kuvassa. Tykkään kyllä noista kaikista ja mikä tahansa niistä on hyvä valinta!

  VastaaPoista
 9. Heip,

  Toi kolmas on kaunis ja simppeli. Toisaalta pidän noista muistakin. Meillä on se Uuniseppien kaksipuoleinen takka ja on ihana - blogissani on kuvia. Mutta.....jos nyt olisin valitsemassa..ottasin EHKÄ varmaan pönttöuunin tyylisen valkean kauniin takan...

  T, Tilda

  VastaaPoista
 10. Meillä oli ekassa talossa tuo kakkoskuvan takka. Olin siihen hurjan ihastunut silloin, ja siihen taloon se sopikin ihan ok.
  Uuniseppien takat on laadukkaita ja ainakin me saatiin hyvää palvelua sekä liikkeessä että asennuksen yhteytdessä.
  Tällä kertaa päädyttiin perinteiseen pönttöuuniin, ja se istuu olohuoneen nurkkaan niin mainiosti, etten usko siihen kyllästyväni koskaan.
  Noista kolmesta valitsisin tuon kakkosen. :)

  VastaaPoista
 11. Ääni kolmoselle! Ehdottomasti ajattomin ja tyylikkäin :)

  VastaaPoista
 12. Täällä kans koko takka asia on painettu taka-alalle, kun tuntuu että suunnitelmat sen suhteen muuttuu koko ajan. huoh..

  VastaaPoista
 13. ja multa kans ääni ehdottomasti tuolle kolmoselle.

  VastaaPoista
 14. Anne, tuo kolmas oli munkin suosikki pitkään :) Jep, ainahan takan voi onneksi laittaa jälkitoimituksena.

  Jane, mun kaverille oli muurari (alavetelistä) tehnyt sellaisen simppelin takan, jossa oli kulmaluukku. Ovat kyllä olleet tyytyväisiä takkaan.

  Johanna, täytyypä kurkata millanen takka siinä talossa olikaan. Pyöreet takat on ihania :)

  Leena, Kiitos taas piristyksestä! :) Määki haluisin tuon ekan ehdottomasti hopeisella luukulla :) Mikä on erkkerimalli?

  Eeva, mielenkiinnolla jään odottelemaan sun takkapostausta :)

  Miia, en vain tuota blogilistaa oo muistanu päivittää. Täytyypäs yrittäää, kunhan muistan :) Täytyypä tulla vastavierailulle :)

  Sula-Helmi, pitää varmaan jostakin noita hintoja kysellä, mutta luulen, että se tulee kaikista edullisimmaksi, kun meidän vastaava muuraa sen :)

  Crista, kiitos!

  Tilda, täytyypä tehdä tarkempi visiitti sinne sun blogiin :) Määkin haaveilin pönttöuunista, mutta jotenkin tuntui, että se ei sovi nyt meille.

  Nora, jos meilläkin takka tulisi nurkkaan, olisi pönttöuuni ehdoton :)

  Kodin kokoajat, näin itekkin aattelin, että se on ainakin ajattomin malli.

  Johanna, Meillä takka on vain jostain kumman syystä jäänyt. Jotenkin sitä ajattelee, että ei se ole aiheellinen vielä pitkään aikaan, mutta kohtahan tuon saisi jo muurata :P

  VastaaPoista
 15. Itse valitsin "Linnatuuli" kaltaisen vuolukivi jutun, ei liian pramea eikä vie huomioita huoneessa - on ikään kuin osa sitä kokonaisuutta. Muistaakseni se on Tulikiven Harmaja.

  VastaaPoista
 16. Moi! Multakin ääni viimeiselle, on tarpeeksi simppeli, eikä liian "kruusattu".

  VastaaPoista
 17. ....meillä "arvottiin" 1 ja 2 välillä.... :D Päädyttiin tuohon 2:een. Mutta. Nyt onkin niin, että muurari tekee sen meille, joten saa nähdä millainen siitä sitten lopulta tulee :D

  Mun mielestä oli myös tosi vaikeaa tehdä päätös. Tää on VAIN YKSI niistä monista monista asioista, jotka pitää vaan reippaasti päättää. Olen huomannut, että mitä pidempään asioita veivaa, sitä vaikeampi on päätöstä tehdä :D

  VastaaPoista
 18. samaa mieltä kuin Mia: mitä kauemmin veivaa, sitä vaikeampi päättää! Meidän "erkkerimalli" tarkoittaa siis takan suuluukkuja, jotka erkkerimalliset eikä ns. suorat, vaan näkee kulmistakin tulen. :D heh, vaikeasti selitetty yksinkertainen asia. :)

  VastaaPoista
 19. No luvallanne haluaisin napata RSS-syötteen pitää ajan tasalla tulevan postitse.

  VastaaPoista