Banneri

Banneri

perjantai 13. syyskuuta 2013

Ehkä maailman parhaimmat sämpylät

Tässä teille maailman helpoimmat ja parhaimmat sämpylät ikinä. Etsikää kaupasta käsiinne Myllärin Luomu jauhoja ja nimen omaa tämä Hurjan viljainen Sämpyläjauho.

Näistä tulee hurjan pehmeitä, ihania ja terveellisiä sämpylöitä. Jauhopussi sisältää mm. ruista, kauraa, ohraa, vehnää, tattaria, hirssiä, pellavan- ja auringonkukansiemeniä. Siemeniä ei ole säästelty, pureskellessa ne ihanasti narisevat hampaissa :) Pussista tulee n. 16-20 sämpylää, riippuen tietenkin minkä kokoisia tekee.


Itse tein suht isoja ja sain sämpylöitä 17kpl. Ohje sämpylöihin löytyy pussin kyljestä. Jauhoja laitetaan 14dl pussin ohjeen mukaan, mutta itse laitan näppituntumalla. Taikinan pitää jäädä "märäksi" eli se saa tarttua joka paikkaan ja pussiin pitää jauhoja jäädä n. 2cm pohjalle. Koko pussia ei kannata käyttää, muuten sämpylöistä tulee liian "tiiviitä". Täällä meillä Prisma on ainut, josta näitä jauhoja olen löytänyt, mutta varmasti kauppa kuin kauppa näitä tilaa, kunhan vain jonkun myyjän saa käsiin, jolle vinkata asiasta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, nopeaa ja helppoa! :)


Makoisaa viikonloppua! :D

5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä- olenkin just lähdössä paikalliseen Prismaan ja ryntään kyllä tsekkaamaan nämä jauhot. Kuullostaa tosi hyvältä !

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä - täytyy ehdottomasti kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Pistin kauppalistaan jauhot ylös! Täytyy napata ne ensi kauppareissulla mukaan ja tehdä sämpylöitä kun sämpyläkuume iskee. :)

  VastaaPoista
 4. Nam :P Täytyy kyllä kokeilla :) Ihana tuo kulho, onko se Mynte sarjaa?

  VastaaPoista