Banneri

Banneri

perjantai 12. marraskuuta 2010

Pää pyörällä..

Eilen oli treffit Kannustalon edustajan kanssa. Kotiamme lähdettiin siis muokkaamaan Rauhalan 151:stä (aiemmista teksteistä löydät pohjapiirrustusten kuvat). Tiesin, että alakerta on ehkä liian ahdas meidän makuun, mutta mutta.. Jotta talos tulisi lähes sellainen mistä haaveilemme, niin neliöitä pitäisi lisätä lähes 15, näin ollen asuinpinta-alaksi tulisi 175 :O Alun perin olen hylännyt autuaasti näin isot talot. Ajatuksena olisi päästä n. 160 neliöön, mutta haluamme lisätä lämpimän kuistin, niin sen jälkeen neliömäärä kasvaa noin 8 neliöllä ja sitten onkin jo 160m2 täynnä eli alakertaan ei saisi tehdä mitään muita muutoksia. Noh, tästä 175m2 lähdettiin nyt kuitenkin liikenteeseen ja katsomme sitten kun piirrustukset ovat tulleet arkkitehdiltä, että miltä näyttää ja alammeko nipistämään jostain. Kuitenkin tuo 175m2 kuulostaa hurjalta ja kun en ole mikään siivousintoilija, niin kuinkahan kaaoksessa talo aina olisi :)

Pohjapiirrustusta voi kasvattaa/pienentää aina 30cm välein. Nyt kokeiltiin versiota, jossa pohjaa pidennettiin 60cm ja levennettiin 30cm. Muitakin muutoksia tuli paljon tai paljon ja paljon, mutta kuitenkin. Meille tehtiin 9m2 lämmin kuisti. Onkohan liikaa? Luulen, että pienempikin riittäisi? Olisikohan 7-8m2 ok? Ajatuksena olisi saada kuistiin mahtumaan pieni penkki, lipasto ja naulakko ainakin. Keittiön ja olohuoneen koosta en ole vieläkään vakuuttunut, mutta sen tiedän, että talon kokoa ei enää yhtään aleta ainakaan kasvattamaan, joten ei kai se auta kuin alkaa tänne kotiin hahmottelemaan miltä mikäkin tila vaikuttaa.

Seuraavaksi pitäisi ottaa yhteyttä Kreivitaloon, mutta kun tuo miekkonen on niin kiinni töissä vielä ensi viikonkin, että täytyy varmasti tehdä treffit heidän kanssaan vasta sitä seuraavalle viikolle.

2 kommenttia:

  1. Hei, meidän lämmin kuisti on 7,5m2 ja isompaa ei saanut rakentaa tuli taas rakennusmääräykset vastaan :). Tällä hetkellä se tuntuu sopivalta, mutta siellähän ei ole vielä mitään. Mekin yritimme saada alle 150m2 mutta ei onnistunut ja tuli sitten 150m2. Tosiaan on todella vaikea saada mahtumaan kaikki toiminnot hyvin tiettyihin neliöihin. Varsinkin niin että makuuhuoneistakaan ei tule liian pieniä koppeja.

    VastaaPoista
  2. Lisäten vielä tuohon me pyöritimme alakerran täysin mullin mallin yläkerta pysy aikalailla kuosissa. Talopohjamme oli pitkälti samanlainen mitä te olette katselleet. Kurkkaa meidän pohjakuvaa niin huomaat että pohja on samanlainen.

    VastaaPoista