Banneri

Banneri

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Kaupat tehty

Jännäää! Kaupat tuli! Tuleva kotimme on siis Kannustalon Aurora, 164m2. Nyt vain jäämme odottamaan heinäkuun viimeistä viikkoa, jolloin paketti saapuu tontille. No joo, eiköhän tontilla ala tapahtua jo keväänkin aikana kaiken näköistä ennen paketin saapumista.
Vastaavakin kävi eilen pyörähtämässä ja oli oikein tyytyväinen pakettiin ja sen sisältöön. Kuulemma tonttikin on hyvä, joten tästä on hyvä aloittaa. Ensimmäisenä taitaa olla autotallin piirrustusten tekoa ja sen jälkeen aletaan hakemaan rakennuslupaa ym.
 

15 kommenttia:

 1. Onnea matkaan ja onnea kaupoista! Siitä se projekti lähtee liikkeelle!

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Onnittelut! Yksi merkittävä päätös takana ja eikun eteen päin.:)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut ja tervetuloa rakentajan ihanaan arkeen. Tarviiko teidän tontilla tehdä tarkempi maaperä tutkimus?? oikeastaan kannattaa tehdä. Tuolla alueella minne rakensimme niin maaperä on todella huonoa siellä monella ollut ongelmia.

  VastaaPoista
 4. Onnea talokaupoista! Äkkiä se aika menee. Meillä paketin tuloon (Aurora muunnos meilläkin)on enää kuukausi, vaikka tilatessa se tuntui ikuisuudelta.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia :)

  Täysikuun rakentaja: Luultavasti ei tarvi? En nyt mene vannomaan. Kaveri rakentaa myös sinne teidän alueelle ja heiltä kuulinkin noista maaperän ongelmista =/

  Johanna: ei sinulla ole blogia missä pääsisi kurkkimaan teidän projektia? :)

  VastaaPoista
 6. Hip hei, onnea! Muistan tuon tunteen, ihana, mutta odottavan aika on kanssa pitkä. Onneksi se aika liitää. :)

  VastaaPoista
 7. Heippa, meillä on rakennusprojektista blogi, joka on vain kutsuttujen lukijoiden käytössä. Jos laitat sähköpostiosoitteen voin laittaa kutsun.

  VastaaPoista
 8. Oikein paljon onnea!! Ja voimia suunnitteluun :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos vielä kaikille! :)

  Johanna: olisi kiva päästä lukemaan teidänkin tarinaa :) Mun sähköposti on onnenhippuja@suomi24.fi

  VastaaPoista
 10. Onnea talokaupoista. Olit pyytänyt postauksia muistakin huoneista. Kaikista huoneistamme löytyy kuvia ( katso tunnisteiden kautta. )

  VastaaPoista
 11. onneksi olkoon talokaupoista! olen käynyt seurailemassa tätä sinun blogiasi ja nyt näin oikein vaivaa että osasin liittyä mukaan, koska näitä on niin ihana lukea ja joskus olisi kiva myös kommentoida! :) erityisesti tässä kiinnostaa se, kun mekin haaveilemme oman kodin rakentamisesta ja Kannustalon rauhala 151 on se, johon olemme mieltyneet. Eikös teilläkin ollut tämä versio alunperin harkinnassa? Itsellä mietityttää tässä mallissa juuri se, että riittääkö tilat meidän suurperheellemme (5 lasta) ja miten hintavaksi talo nousee noin ylipäätään. Mielenkiinnolla haluaisin tietää, että miten teidän muutokset vaikutti yläkertaan- ?? Ja paljonko tuota hintaa tuli lisää muutoksien jälkeen? Joka tapauksessa, aivan ihanaa kun olette päässeet jo noin pitkälle! meillä kaikki on vielä alkutekijöissä...

  VastaaPoista
 12. Leena: Kiitos :) Kiva, että liityit seuraan. Meidän tuleva koti on muokattu juuri tuosta rauhala 151:stä. Ihan pieniä muutoksia on tehty pohjakuviin ja ulkoa ollaan muokattu hieman enemmän auroran näköiseksi. Ikkuinoiden koristelistat taitavat kuitenkin ollaan rauhalaa eli sekasikiö on meidän talo :D

  Meillä taloa suurennettiin vain 30cm (eli noin 10neliöllä) eli yläkertaan ei tullut oikeastaan mitään muita muutoksia kuin yhdestä makkarista tuli hieman isompi. Me tehdän yläkerran aulaan yksi pieni "huone", tv-huone (8m2), eli yläkertaan ei jää ns. aulatilaa.

  Mulla ei itseasiassa ole mitään hajua paljonko muutokset tulivat maksamaan eli paljonko edullisemmin oltaisiin saatu ihan perus rauhala. Meillä eniten hintaa taisi nostaa tuo lämminkuisti, kaikki ylimääräiset kulmat maksavat enemmän kuin pohjan isontaminen.

  Ja tuosta, että mahtuuko isompikin perhe tänne. Miksei, riippuu tieten, että suostuuko lapset olemaan samassa huoneessa (yhden yläkerran huoneen koko on 17m2, kaksi on 9,5m2 ja viimeinen on 8m2, alakertaan jää vielä yksi makkari).

  Muistinkohan nyt vastata kaikkeen ja kyselehän toki lisää, jos jotain tulee mieleen :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos vastauksesta! <3 Kyllä niin ihanalta, ja ennenkaikkea toimivalta, näyttää tuo teidän pohjapiirros että en yhtään ihmettele, et miten sitä malttaa odottaa pääsevänsä sinne asti, kun paketti saapuu- saatikka tähän meidän naisten odottamaan sisustuspuuhaan!!! :)
  Meillä on suunnitelmissa muuttaa myös Rauhalasta hieman suurempaa tuolla pohjalla, ja ainakin alustavasti juuri keittiötä laajentaa ja yläkertaan yksi makuuhuone lisää. Meillä on 2 pientä tyttöä ja he voisivat mennä kauan samassakin huoneessa (yläkerran isoin makkari) ja sitten kun on heidän aika haluta omiin huoneisiin, on tällä hetkellä murrosikäiset pojat jo varmaan omillaan ainakin arkisin? ;) eli tilaa riittäisi kaikille eikä talo olisi mikään ökylinna, vaan toimiva ja kodikas- ajatella, samassa paketissa! :)

  Perjantaina tapaamme Kannustalon esittelijän, joten jännittää kuulla, miten yhteistyö lähtee sujumaan ja todennäköisesti otetaan parilta muultakin valmistajalta tarjouksia vastaan, niin on sit paremmin vertailukohtaa. Kun nyt löytyisi ensin se tontti!!!

  Mutta oikein ihanaista taloprojektia teille ja kiitos kun saan tulla tänne välillä kurkistelemaan ja haaveilemaan! :)

  VastaaPoista
 14. Oleppas hyvä vain! :) Ja lisää saat toki kysellä, vastaan mielelläni :) Itsekin uskon, että pohjaratkaisu on toimiva, mut sen näkee sitten käytännössä. Jotenkin tuosta pohjapiirrustuksesta saa ehkä tilavamman vaikutelman mitä se sitten luonnossa on, mutta tuokin varmistuu vasta sitten, kun siellä on kaikki valmiina.

  Teillähän voisi yläkerran isosta huoneesta jättää esim. vaatehuoneen pois (mikäli se ei ole välttämätön) ja näin ollen huoneeseen tulisi lisää tilaa ja molemmat tytöt saisivat 10m2 omat tilat, jotka sitten erotettaisiin esim. vaatekaapeilla :)

  Meillähän se laajnnus tehtiin nimenomaa tuohon keittiöön ja olkkariin eli meillä talo ei ole aivan täysin symmetrinen. Keittiön seinä on 30cm pidempi kuin kodinhoitohuoneen seinä. Taloa voi myös noinkin suurentaan :)

  Kiitoksia kovasti ja onnea teille tontin etsintään! :)

  VastaaPoista
 15. kiitos Onnenhippuja! :) varmaan vielä usein tulen sun puoleen kääntymään. On niin ihana kuulla, miten olette asioita ratkoneet.

  VastaaPoista