Banneri

Banneri

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Mietteitä

Täällä ajatukset jo kovin lentävät tulevan kodin sisustusvalinnoissa. Nettiä tulee päivittäin selailtua ja sieltä etsittyä kaikenmaailman sisustusratkaisuita ja vinkkejä sisustukseen. Olisi ihanaa lähteä suunnittelemaan keittiötä, kkh:tta ja vessoja, mutta jotenkin se tuntuu hieman liian aikaiselta? Itseni tuntien, mieli saattaa muuttua vielä moneen kertaan, ennen kuin esim. keittiö on edes ajankohtainen. Toisaalta ehkä olisi hyvä tietää mm. keittiössä lieden ja vesipisteen paikka, jotta sähkösuunnitelmaan saisi kaikki pistokkeiden paikat noin suurinpiirtein kohdilleen. Meillä on sähkösuunnitelman tekijä valittu ja hän pääsee töihin, kunhan vain saamme Kannustalolta viimeiset versiot piirrustuksista. Uskon, että niitä saadaan odottaa vielä ainakin lähemmäs kaksi viikkoa, jos ei enemmänkin.

Kovasti jo mieli odottaa kevättä, aurinkoa ja lumien sulamista. Perjantaina pitikin kaupasta ostaa tulppaanikimppu hieman tuomaan väriä ja piristystä kotiin. Valkoiset ja heleän vaaleanpunaiset tulppaanit ovat ehdottomia suosikkejani :)

4 kommenttia:

 1. Ihan vapaasti voit ruveta jo miettimään keittiötä! Jos on suunnilleen tiedossa keittiön pohjapiirustus niin ei muuta kuin kilpailutusta tekemään. Ja sen takia näin aikaisin, koska nyt on vielä enemmän aikaa. Sitten kun talo alkaa nousemaan, niin huomaa että on niin monta rautaa tulessa eikä kerkeä miettimään keittiötä lainkaan. Ja jos valitsee jo mieleisensä keittiön, niin kyllä siihen kerkee niitä hienosäätöjä tehdä sitten myöhemminkin, jos tulee joitain kuningasajatuksia. :)

  VastaaPoista
 2. Talotehtaissa on varmastikkin eroja, mutta olen ymmärtänyt, että mitä aiemmin keittiöt, KHH ja vessat on suunniteltu, sen parempi. Se vaikuttaa kuitenkin niin paljon lvi- ja sähkösuunnitelmiin.

  VastaaPoista
 3. koskaan ei ole liian aikaista aloittaa suunnittelu :). Me ehdittiin suunnitella taloa ja sisustuksia vuosi ennenkuin paketti tuli ja se tuntui tosi lyhyeltä ajalta tehdä päätökset ja selvittää kaikki mahdollisuudet...

  VastaaPoista
 4. Moi! Samoille linjoilla. Kun tositoimet alkaa, niin a) ei ehdi, b) ei jaksa ja c) voi olla jo myöhäistä tehdä suunnitelmia. Varsinkin huoneet, johon tulee kiinteitä kalusteita. Vesipisteet, sähköt... Mutta tiedän miltä susta tuntuu, hölmöltä tuntuu suunnitella, kun on vasta "pala maata":).

  VastaaPoista