Banneri

Banneri

perjantai 28. tammikuuta 2011

Kurasyöppö

Kuva: Kannustalon Vihervaara esitteestä
Haluaisin kurasyöpön (vai miksi tuota nyt kutsutaan) meille juuri noin niinkuin se tässä kuvassa on. En haluaisi sitä suoraan khh:een oven eteen vaan olisi mukavaa, kun se olisi tuollainen oma pieni alue. Meidän pohjaan sen toteuttaminen ei taida kuitenkaan olla mahdollista? Itse mietin, että onnistuisikohan tuo tehdä kaapistojen jatkeeksi? Siis siten, että kun ovesta tullaan, niin tuo jäisi oikealle puolelle ja siitä sen jälkeen jatkuisi heti tasot? (Edellisestä tekstistä voit kurkata pohjapiirrustuksen.) Onneksi meillä on ensiviikon torstaina keittiön/khh:een suunnittelua Topi-keittiöllä, joten luulisi silloin vastauksia saavan.

Onko kellään tietoa suostuvatko koirat yleensä astumaan tuon ritilän päälle? Voisin kuvitella, että meidän koiraa ei siihen kovinkaan herkästi saisi? Välillä jo mietinkin, että onkohan tuo ritilä ollenkaan hyvä ratkaisu koiran kannalta.. Sitten tulikin mieleen, että lasten kanssa tuo taitaa olla kullan arvoinen esim. kurakeleillä. Siinä on hyvä suihkutella lasten likaiset kuravaatteet jne. Ja eiköhän ne koiran tassutkin tuossa jotenkin kuten tule pestyä.

17 kommenttia:

 1. Meillä koira (pentu kohta 5kk) asustaa kodinhoitohuoneessa työpäivät yksinään ja tykkää tehdä nykyään kaikki pissat siististi kuraritilälle, ei enää tarvita sanomalehtiä. Myös tassupesut (ym.) sujuu leikiten tuossa, kun on kunnollinen suihku (harjakset suuttimessa). Joten suosittelen :) Materiaalina meillä tuossa ritilässä on myös jonkinlaista kumia metalliritilöiden välissä, joten koira ei arastele siinä kävelyä. Ritilä on meillä suoraan kodinhoitohuoneen ulko-oven edessä, ja olen tykännyt kun siihen voi heti pyyhkiä kengät ja ohjata koiran sisälle tullessa, mutta varmasti tuo sivussa olevakin toimii.

  Lapsista en osaa (vielä) sanoa, mutta voisin kuvitella että on hyödyllinen juuri kuravaatteiden kanssa. Tuon päälle on hyvä myös jättää esim. lumiset kengät sulamaan ja kuivumaan ennen komeroon laittoa.

  VastaaPoista
 2. Laittasin juuri seinän viereen tuon kurapisteen. Monesti se piirretään heti oven eteen, mutta on pikkaisen epäkäytännöllinen, jos sen päälle haluaa vaikka saappaat jättää valumaan sisään tulleessaan.

  Jos koira tykkää / suostuu hyvin muutenkin suihkuteltavaksi, niin tuskin tuo ritilämatsku on kovin epämiellyttävä tassunkaan alla.

  VastaaPoista
 3. meillä khh kurasyöppö justiinsa noin kun kuvassa. sen jälkeen on suunnitelmissa laittaa kapea suihkuseinä ja sitten jatuukin taso, jonka alla koneet ja päällä yläkaapit. kaapisto pysyy näin kuivana kun toivoisin voivani suihkutella kurasaappaat ja housut ritilän päällä. valitettavasti ei olla saatu vielä hanoja kodariin, joten en osaa sanoa toimiiko käytännössä..mutta haluan vahvasti uskoa että toimii:)

  VastaaPoista
 4. Pienellä koiralla voi olla tassujen koon takia ongelma seistä ritilän päällä (anturat tuppaa menemään ritilöiden väliin). Joissain ritilöissä on kyllä sellaiset kumiset "suikaleet" metallin välissä, joten vähän toimii pehmusteena.

  Olisiko teillä mahdollista sijoittaa kurastopperi sisään tullessa vasemmalle (pesuhuoneen seinän taakse). Pesuhuoneeseen vedetään kuitenkin putket suihkuille, joten siitä saisi kätevästi liitoksen. Ja noita stoppereita on ainakin kolmea eri kokoa, joista pienin sopii vähän kapeampaankin tilaan.

  Ks. lisää ainakin täältä:
  http://www.vaahtogroup.fi/pdf/Kuras_RT-kortti22_5_03.pdf

  VastaaPoista
 5. Heippa! Meilläkin tulee kurasyöppö justiinsa noin, heti ovesta oikealle ja siihen tehdään matala seinä, joka laatoitetaan kuten muukin alue kurasyöpön ympärillä. Päälle rättipatteri ja siitä matalasta seinästä vesihana. Seinän jälkeen on sitten tason alla pesukone ja kuivausrumpu ja sit korkeat kaapistot likapyykeille ja siivousvälineille. Mä keksin, että ulko-oven eteen, siis kurasyöpön viereen ja väliseinään asti laitetaan upotettuna samaan tasoon kuin lattialaatat sellaista kumimattoa (RovaMaton Modula Easy), mitä on monesti julkisten tilojen tuulikaapeissa. Talo ja Koti 9/2008 oli esitelty koti, jossa eteisessä oli tuota mattoa. Kuvittelen, että olisi tosi kätevä kun tullaan märkinä sisälle. En ole vielä tarkemmin perehtynyt asiaan, mutta tällaista siis suunnitelmissa meillä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista taas kerran :)

  Anne: Enpäs ole ajatellutkaan, että tosiaan esim. kumpparit ovat tuossa tiellä, jos ritilä on oven edessä. Hyvä pointti.

  T: Kerrohan heti kokemukset, kun olette päässeet tuota käyttämään :)

  Kristiina: Meillä on juurikin pieni koira ja sitä mietinkin, että varmasti anturat ikävästi menevät tuonne väliin. Kiitos tuosta linkistä, pitää muistaa tuo pienempi tai pikemminkin tiheämpi kuraritilä. Joo, mietin myös tuota, että onnistuisiko se laittaa tuohon vasemmalle, mutta luulen, että se ei taida tuohon sopia.

  Onneli: Jotain tuollaista itsekin kaavailin, jos oikein sun ajatukset ymmärsin :) Aijaa, mielenkiintoista, täytyypä perehtyä myös asiaan ja kokeilla saada tuo kyseinen lehti käsiin.

  VastaaPoista
 7. Olispas niin kiva, jos kurasyöpön olisi saanut noin omaan "koppiinsa"! Mutta meillä se on oven edessä, tuo ei olisi ollut mahdollista, ja toimii oikein hyvin siinäkin. Meillä kun pääsääntöisesti kuljetaan pääovesta, niin ne kuivuvat kengät khh:ssa ritilän päällä eivät ole tiellä. Suihku ei vielä ole paikallaan, joten sitä en ole testannut. Tosin näillä pakkasilla ei ole tarpeenkaan:). Koira ei ole arastellut ritilää, yllättäen.

  VastaaPoista
 8. Meille tulee "kura-allas" heti oven viereen kkh:een, Meille ei vain tule tuota metalli ritilää, koska koiramme (suuria) eivät niistä pidä ja toiseksi normaali lattiakaivo on halvempi.

  VastaaPoista
 9. mä en noista koiruleista osaa sanoa, mut aivan ihania takkamalleja olit aiemmin katellu! :)
  kyllä se kannattaa hyvissäajoin mennä niitä kalusteita piirrättämään, just siks ku mieli muuttuu ni ehtii nähä ja funtsia niitä eri vaihtoehtoja kaikessa rauhassa :)

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Siis s-posti on puulaatikot@gmail.com

  VastaaPoista
 12. No eiköhän se kolmas kerta toden sano. Eli s-posti osoitteeni on edellisessä kommentissa ja asiani on että olet voittanut idea kilpailun puulaatikot blogissa. Ehdotuksella tähti tarjotin. Onneksi olkoon. Ota minuun yhteyttä yllä mainittuun s-postiin niin sovitaan tuotteen toimituksesta.

  Sakari

  VastaaPoista
 13. kiitos vielä kerran! Täällä ollaan ihan fiiliksissä :) Laitoinkin jo eilen sähköpostia, tulikohan perille?

  VastaaPoista
 14. Täältähän löytyi yllättäen mielenkiintoinen blogi :D Onpa kiva alkaa seurata teidän suunnitelmia ja toteutuksia myös täältä :)

  VastaaPoista
 15. Heippa, meillähän on noin omassa kolossaan kurasyöppö ja nyt kun olen sitä päässyt käyttämään niin on sitten todella hyvä! Meillä ritilässä ei ole isot välit ja päällä on kumi joten on "pehmeä". Kurasyöpön yläpuolella on rättipatteri ja se on ollut myös järkevä idea. Nyt kun poika peuhannut lumessa on ollut kiva laittaa patterille kuivumaan housut sekä lapaset ja kengätkin mahtuu yhteen väliin ja ylimääräinen vesi valuu kurasyöppöön.

  VastaaPoista
 16. Täysikuun Rakentaja: Joo, katoinkin teillä, että olitte saanu tosi kivasti tuon laitettua, tykkäsin :)

  Nonnukka: Niin, ikinä ei tiedä mitä netistä löytää ;)

  VastaaPoista
 17. Moikka! Meillä kans tulossa Kannuksesta Aurora heinäkuussa :-)

  VastaaPoista