Banneri

Banneri

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Talon väritys

Haaveilen talon väriksi sellaista hillittyä ja suht neutraalia ruskehtavan harmaata. Väri ei saa taittaa siniseen, vaalenapunaiseen eikä vihreään. Väri ei saa olla pelkästään harmaa tai beige eikä liian tumma, mutta ei liian pliisu eli vaalea. Jaa, minäkö muka vaativa?? ;D Näitä meidän kaupungin asuinalueita kun olemme kahlanneet läpi, niin yhdessä talossa on tullut vastaan juuri tälläinen mieluinen väri. Kunhan vain saisi aikaiseksi, niin pitäisi käydä heiltä kyselemässä onkohan heillä värikoodi tallella. Jos ei ole, niin ei se auta kuin alkaa kahlaamaan maalien maailmaa läpi.

Tässä muutama väri mitkä voisivat olla kokeilun arvoisia. Todellisuudessahan nämä värit talon pinnalla saattavat näyttää aivan eriltä mitä näin netin välityksellä. 1. vaihtoehto saattaa olla liian harmaa?  2. vaihtoehto ehkä liian beige. Viimeinen on ehkä liian tumma? 3. ja 4. miellyttävät näin netin välityksellä silmää ehkä eniten. Vinkatkaahan mikäli tiedätte tämän tyylisiä värejä :)

5 kommenttia:

 1. Voi tuo väri onkin hankala.. tuo toinen on musta vaaleenpunaseen taittava mutta toki voi taustakin vaikuttaa. Tuo tokaks alinmainen näyttää tosi hyvälle ainakin täällä :) Ei muutakun kysymään koodia, eiköhän sen luulis tallella olevan. Tänään päästään messuja ihasteleen :)

  VastaaPoista
 2. Tuo ON haasteellinen väri. Vielä kun ottaa huomioon, että väri vaihtuu aina kelin ja vuodenajan mukaan...pistää valinnan vaikeaksi!

  Meillä kävi hyvä tuuri, kun bongattiin tutun perheen talon värikoodi meillekin. Ja vielä nupiksi meidän tulevaan naapuriin rakennettiin talo, jonka sininen pohjaväri saikin pääsiäisenä SAMAN beigenruskean pinnan, jolla mekin ollaan maalaamassa omaamme. Nyt kun katselen tuota taloa livenä, niin olen entistä varmempi, että väri ON oikea!

  Toivottavasti sopiva väri löytyy, eihän siinä auta kuin testipurkit kehiin vaan ja suti käteen! :D

  VastaaPoista
 3. Kolmonen on mun silmään sun kuvailema beigen-harmaa eniten! :) Tsemppiä maalin etsimiseen; kyllä se oikea sieltä sitten vastaan tulee!

  VastaaPoista
 4. Testipaneelipätkiä maalaamaan vaan! :D
  571X tulee Osmankäämin väriksi, harmaanbeige. Vaalea, kyllä. Ihan sen vuoksi kun katto ja ikkunanpielet ym. on tummanharmaita. On tää niiiiiiin vaikeaa. :D

  VastaaPoista
 5. Mulla oli samanlainen ongelma värin kanssa, ei saisi taittaa liikaa siniseen. Valitsin 568x tikkurilalta ja ainakin puolitaloa maalattuani se näyttää hyvältä. Haastellista on värin valinta, parasta on jos bongaa jonkun oikean värisen talon, että menee vaan suoraan kysymään omistajalta värikoodia :)

  VastaaPoista